Skupština DVD-a Prozorje: PRIPREME ZA PROSLAVU SEDAMDESETE OBLJETNICE OSNIVANJA

Picture 1712U svom novom vatrogasnom domu u Prozorju prvu je izvještajnu godišnju skupštinu, nakon njegove izgradnje, održao DVD Prozorje uz nazočnost gostiju iz prijateljskih DVD-a i predstavnika gradskoh vlasti, predsjednika Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željka Ivaničeka, zamjenika gradonačelnika Pavu Jakovljevića te predsjednika i zapovjednika VZG Dugo Selo Zvonka Novosela Dolnjaka i Nikole Rnjaka.

U izvješću o radu za proteklu godinu čulo se da su vatrogasci iz Prozorja bili domaćini ispita za vatrogasce prve klase i dočasnike u organizaciji VZG te da su sudjelovali u aktivnostima VZG-a. I njihovi su članovi polazili tečajeve pa su u protekloj godini dobili četiri nova ispiatana vatrogasca, sedam vatrogasaca prve klase i dva dočasnike prve klase. Sudjelovali su na tri intervencije te nabavili novu opremu za dom i spremište, a trenutačno imaju 68 članova.

U tom su razdoblju raspolagali s 40.000 kuna, a potrošili 33.000 kuna, dok u ovoj godini namjeravaju ostvariti prihode u iznosu 62.500 kuna. Najveći dio tih sredstava trebao bi se utrošiti u uređenje okoliša oko doma i izgradnju betonske ploše koja bi proširila kapacitet doma u ljetnim mjesecima te za proslavu sedamdesete obljetnice osnivanja društva.

Potporu prozorskim vatrogascima dao je zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević, dok je predjednik VZG Dugo Selo istaknuo kako je riječ o društvu koje je nedavno obnovilo rad te kako Zajednica vjeruje u njihove potencijale i podupire njihov rad. Također je istaknuo kako živimo u vremenima krize i smanjenim, ali još uvijek dostatnim prilivima novca za ozbiljan rad iz gradskog proračuna, te kako je iz tog razloga potrebno što realnije planirati financijske planove društava.

Novosel Dolnjak uručio je uvjerenja o osposobljenosti članovima društva koji su prošle godine završili tečajeve.Skip to content