Gradu Dugom Selu za projekt Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec – Dugo Selo sredstva od gotovo 1,5 milijuna kuna

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jučer su dodijeljeni novi ugovori o sufinanciranju projekata na području Zagrebačke županije vrijedni oko 9,8 milijuna kuna. Ugovore je dodijelila državna tajnica Nikolina Klaić.

Riječ je o ugovorima iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice te iz Programa sufinanciranja provedbe europskih projekata kojima se nacionalnim sredstvima sufinancira provedba 17 projekata iz Zagrebačke županije. Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian potpisao je ugovor vrijednosti 1.486.907,37 kn za projekt Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec – Dugo Selo.

„To je dio sredstava koje dobivamo za ovaj projekt iz raznih izvora. U sklopu projekta obilaznice kroz Poduzetničku zonu Puhovec koju imamo u planu izgraditi sljedeće godine i infrastrukturno opremiti. Nakon prve dvije faze, ide treća i spajanja svih poduzetničkih zona u jednu, a najvažnije zbog prometa između dva nadvožnjaka – Puhovo i centralnog nadvožnjaka. Tako da nastojimo do kraja 2021. godine završiti sve cjeline i Dugo Selo će dobiti jednu obilaznicu kroz Poduzetničku zonu i za južni dio grada. Zadovoljan sam što su naši projekti prepoznati, kako oni iz segmenta gospodarstva i komunalne infrastrukture, tako i oni vezani za društvenu infrastrukturu. Primjerice, projekt KIC-a je na listi čekanja“, rekao je gradonačelnik Panian.

Među potpisnicima u Ministarstvu regionalnog razvoja bili su, uz Grad Dugo Selo, predstavnici Grada Vrbovca, Jastrebarskog, Ivanić-Grada i Općina Kloštar Ivanić, Marija Gorica, Dubrava, Pokupsko, Bedenica, Krašić i Dubravica, te Osnovna škola Sveta Nedelja.Skip to content