Kardinal Bozanić u Dugom Selu blagoslovio novi pastoralni centar

Kardinal Bozanić predslavio euharistijsko slavlje Druge nedjelje došašća u dugoselskoj Župi svetoga Martina biskupa. U koncelebraciji sa župnikom i dekanom Dugoselskoga dekanata prečasnim Slavkom Kresonjom te braćom svećenicima, euharistijsko slavlje Druge nedjelje došašća u Župnoj crkvi svetoga Martina biskupa u Dugome Selu predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Tom je prigodom kardinal Bozanić ujedno blagoslovio i novosagrađeni župni pastoralni centar.

-Ovdje smo se danas sabrali povodom blagoslova našega novoga pastoralnog centra i moram reći kako je ovdje za oltarom sve počelo, ali i sve k oltaru vodi. Sve ono što smo napravili želi nas sve skupa ujediniti, približiti Gospodinu, dovesti za Njegov stol gdje će nas On blagoslivljati i darivati mnogim milostima i darovima potrebnima za ovaj zemaljski život, ali nas i pripremati za onaj konačni susret u nebeskoj slavi– istaknuo je, uime čitave župne zajednice, u riječi dobrodošlice kardinalu župnik Kresonja, zahvalivši mu na pastirskoj brizi, molitvama i podršci te radosti zajedništva.

U uvodu misnoga slavlja, Kardinal je, zahvalivši se prečasnom Kresonji, također srdačno i radosna srca sve pozdravio, od djece, mladih, roditelja, očeva, majki, baki i djedova,

-Drago mi je da pred Božić mogu biti zajedno s vama i zajedno s vama moliti Boga, slušati Božju riječ te zajedno s vama pokušati razmišljati što nam to Bog danas poručuje. Ovo je slavlje naše i Božje zajedno. Jer kadgod se u Crkvi nađemo zajedno na molitvi ili na slavlju otajstava, osjećamo tu povezanost. Naime, sve ovo što mi kao ljudi u zajedništvu činimo, to je samo jedan dio. S nama je Onaj koji nas sve drži i bez kojega bismo svi mi bili ništa. Bog je sve. Na drugoj strani je ništa. Ali ako smo s Bogom, na putu smo života– kazao je kardinal na početku misnoga slavlja.

Nakon euharistijskoga slavlja uslijedio je svečani blagoslov novosagrađenoga pastoralnog centra u kojem će se, prema riječima velačasnog Kresonje, župna zajednica okupljati te zajedno razmatrati nad tajnama i milostima koje Gospodin pred nju postavlja, kao i sve ono drugo što bude na korist župnoga zajedništva. Budući da je Kardinal prije završnoga euharistijskoga blagoslova posvjedočio san o izgradnji gradskoga crkvenog trga koji će s pastoralnim centrom biti povezan podvožnjakom te tako dati posebno značenje župnome središtu, prilikom blagoslova centra naglasio je da ovom posebnom prigodom za Župu, ali i Grad Dugo Selo, započinje jedna nova povijest: povijest okupljanja. Radost Gospodnja vaša je jakost– poručio je Kardinal, blagoslivljajući nove prostorije.

Podsjetio je također i na radost okupljanja hrvatske katoličke mladeži sljedeće godine u Zagrebu na jedanaestom Susretu hrvatske katoličke mladeži, pozivajući mlade na sudjelovanje te da se odazovu biti dobrim domaćinima mladima koji će tih dana, slaveći Gospodina, boraviti u Zagrebu.

I.Đ.

  IMG_0052.jpg IMG_0058.jpg  IMG_0138.jpg   

 Skip to content