Hit predstava“Gola u kavezu“

gola u kavezu plakatOvu duhovitu melodramu autorice Olje Runjić  rezirao je  Ivan Leo Lemo,  a glavni aduti  predstave su sjajne hrvatske kazališne, filmske i televizijske zvijezde Barbara Nola, Ecija Ojdanić  i Ana Begić/ Nataša Dangubić te tekst koji pršti zaraznim humorom, prepoznatljivim ljudskim slabostima i vrlinama, te zaraznim životnim optimizmom 

«Gola u kavezu“ priča je koja  govori o ljubavnim problemima tri dobre prijateljice, naizgled  različitih životnih putova, temperamenta i karaktera.

Una koja je u vezi s oženjenim muškarcem, odustala je od klasičnih ženskih želja, a djecu uopće ne želi, jer nije zadovoljna svijetom koji ju okružuje.  . Ona je konceptualna umjetnica   sa zanemarivim razumijevanjem publike i lošim odjekom kritike (koja ju dovodi do bijesa). Ona nema novca, jedva preživljava, crkla joj je perilica… No, duh je još živ, ona svoje prijateljice zna utješiti i nasmijati.

Ninu muž vara čak i duže nego što su u braku, a u trenutku kad ona otvara oči i puca po šavovima saznaje da su joj vezane ruke jer je trudna i živa zakopana, kako kaže.

 

Tanja   je, izvana gledano, vrlo uspješna i moćna poslovna žena, ima dovoljno novca i sve što joj treba i ne treba. Ima ambiciju i dug, iskren jezik. Bez ijedne dlake. Agilna, cinična, pomalo gruba, no ipak topla, i vjerna prijateljica. Nema dovoljno slobodnog vremena, nedostaje joj ljubavi, zlo joj je već od muškog roda, razvedena je, Tužna je jer ne može imati vlastitu djecu, a nema dovoljno vremena niti za brigu o psu, kojeg jako želi…
Predstava tematizira, polemizira i analizira majčinstvo i to iz  vizure ženskog straha.

Strah je kavez iz kojeg treba izaći. Ovo je priča o tri žene koje će to pokušati.   Ovo je,  naravno, i priča o ljubavi.

uloge:

Una, slobodna umjetnica
Barbara Nola

Tanja, poslovna žena
Ana Begić / Nataša Dangubić

Nina, žena u krizi
Ecija Ojdanić

Trajanje: 70 min

Vrijeme i mjesto: 13. 6. 2015. u 20,00 sati, Dvorana Preporod Dugo Selo

Organizator: Pučko otvoreno učilište Dugo Selo

Prodaja ulaznica: Pučko otvoreno učilište Dugo Selo (tel.: 2753 419) i knjižara Denova (tel.: 2775 500)

Cijena ulaznica: 50,00 kunaSkip to content