IMAMO NOVE PRVOLIGAŠICE: RUKOMETAŠICE SLAVILE UZ ŠAMPANJAC

Dan 03. svibnja 2015, rukometašice Dugog Sela će dugo pamtiti. Te nedjelje su službeno potvrdile svoj ulazak u prvu ligu i dostojanstveno se oprostile od 2. lige pobijedivši RK Dubrava, 60:25 (28:15). Ova veličanstvena pobjeda dokaz je da je ŽRK Dugo Selo 55 preraslo drugu ligu te da zaslužno ulaze u najveći rang natjecanja u ženskom rukometu.

Utakmica protiv Dubrave je od samog početka krenula u jednom smjeru, a svaki pogodak domaće ekipe je popraćen pljeskom i pjesmom. Dok je na klupi Dugog Sela od samog početka bila slavljenička atmosfera, na klupi Dubrave nije bilo ni jeden rezerve jer su gosti došli sa samo sedam igračica. Najviše pogodaka (15) postigla je Josipa Mamića, dok je Mara Budić ‘skinula’ 12 lopti. Dugom Selu se vratila ozlijeđena Marina Slišković koja je postigla šest pogotka, jednako kao i Andrea Pavković, dok je Ana Marija Peti spremila sedam lopti u protivničku mrežu. Trener Nenad Plašić ni jednu igračicu ne želi posebno izdvajati jer je, kako kaže, rukomet timski sport i svaka od njih je zaslužna za ovaj uspjeh Dugog Sela, koji će se po drugi puta iskušati u prvoj ligi.

– Sve igračice su se dale stvarno puno i ono na što sam najponosniji je što su se sve digle za jedan nivo. Mara Budić je cijelu sezonu branila odlično, tu je i Iva Šebelj juniorska reprezentativka koja je puno napredovala. U napadačkom dijelu nam je najjača Josipa Mamić, koja je zabila preko 230 golova. Odličnu sezonu odigrala su i Ana Marija Peti, kao i Valentina Čamber koja se posebno podigla u drugom dijelu natjecanja, dok je Josipa Grebenar svoj posao odradila rutinski. Dobre role su odigrale i Andrea Pavković i Anamarija Galić. Zadnji puta smo u prvu ligu ušli kao drugoplasirana momčad, a ovoga puta uvjerljivo kao prvoplasirana momčad sa samo jednim porazom i preko 350 postignutih golova. Najefikasnija samo ekipa u ligi s najmanje primljenih golova, te se nadamo da ćemo ovoga puta nastupiti uspješnije nego prije godinu dana i da ćemo se držati sredine tablice- izjavio je Nenad Plašić. Cure su slavlje započele još na terenu uz šampanjac.

Ivana VodanovićSkip to content