Izašao novi album Glazbene škole Dugo Selo: „Uspomene“ čuvaju Tamburaški orkestar, TS „Virtuozi“ i Zbor Glazbene škole

Glazbena škola Dugo Selo ne miruje, ovih dana izašao je novi album pod nazivom „Uspomene“. Za prekrasne izvedbe zaslužni su Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo, Tamburaški sastav „Virtouzi“ i Zbor Glazbene škole. Na CD-u, koji se može kupiti na prodajnim mjestima Aquarius recordsa, nalazi se jedanaest pjesma. Glazbu i aranžman potpisuje istaknuti hrvatski i dugoselski skladatelj, ravnatelj GŠ i umjetnički voditelj TO-a prof. dr. Dario Cebić. Stihovi devet pjesama djelo su, također, domaćih dugoselskih autora dok su dvije skladbe „Vehni, vehni fijolica“ i „Suza za zagorske brege“ prenijete u Cebićevom aranžmanu. Vokalni solisti su Bruno Vuger, Robert Mihovilić, Matija Petreković, Mateo Sović, Mario Bokun i Martin Žučko. „Uspomene“ daruju omiljenu tamburašku glazbu u suvremenom kontekstu i već su izazvale pozitivne reakcije publike. Doprinosi tome starogradski prizvuk, bogatstvo zvuka i dinamičnost, kvalitetna produkcija.

„Ovo je drugi album, nositelj je Glazbena škola Dugo Selo odnosno Tamburaški orkestar. Na prvom pod nazivom „Tamburaški nocturno“ je bilo deset instrumentalnih skladbi te još „Nek tambura svira“ u vokalnoj izvedbi Matije Petrekovića. Na ovom novom, drugom, jedanaest je pjesama. Temelj našeg stvaralaštva su dugoselski pjesnici i ovim putem im se moram zahvaliti. To su Dragica Pjevac, Ana-Marija Šprihal i Zvonimir Nemet. Uspješna suradnja se nastavlja, uskoro krećemo s radom na trećem CD-u. Vjerujem da će i tu biti puno hitova“, istaknuo je prof. dr. Cebić.

Napomenuo je kako su „Virtuozi“ vrhunski tamburaški sastav. Dečki dolaze iz Dugog Sela, Sesveta i Vugrovca. Njihovih „5 tambura“ nalazi se već osam tjedana na Top listi tamburaške glazbe Radio Martina, od čega šest na prvom mjestu.
Neke od skladbi, sada studijski snimljene, učenici Glazbene škole izveli su na lanjskom Svjetskom folklornom prvenstvu u Bugarskoj gdje su ponijeli titulu svjetskih prvaka.
Od glazbenih uradaka s novog albuma, Cebić je, uz „5 tambura“, izdvojio „Mjesec“, „Ne ljuti se, lijepa Jelo“„ „Uspomene“ te „Samo zore puste brojim“ mladog Matea Sovića. One će biti predstavljene i u natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg Međunarodnog folklornog festivala u Grčkoj. U Solun putuje 67 talentiranih i vrijednih umjetnika Glazbene škole, festival traje od 26. lipnja do 3.srpnja. Promocija „Uspomena“ najavljena je za 27. travnja.Skip to content