Izaslanstvo Grada Dugog Sela posjetilo Grad Lepoglavu

Izaslanstvo Grada Dugog Sela, na čelu s gradonačelnikom Nenadom Panianom, boravilo je u radnom posjetu Gradu Lepoglavi. Goste iz Dugog Sela u gradskoj je upravi primio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić sa suradnicima te ih nakon održanog sastanka poveo u razgled Lepoglave i njenih znamenitosti.

Na sastanku su se razmijenila iskustva vođenja gradova s posebnim naglaskom na provođenje projekata. Naime, Gradu Dugom Selu zanimljiva su lepoglavska iskustva u provođenju projekata, posebice onih financiranih sredstvima Europske unije. Prije svih, zanimao ih je projekt Turističko kulturno informativnog centra s kojim ih je, uz gradonačelnika Škvarića, upoznao direktor TKIC-a Damjan Županić. Gosti iz Dugog Sela s projektom Turističko kulturno informativnog centra, njegovim sadržajima i načinom rada upoznali su se i prilikom njegova obilaska. Za boravka u Lepoglavi obišli su i razgledali župnu crkvu te pavlinski samostan.

Tijekom sastanka, na kojem su gosti iz Dugog Sela pohvalili način vođenja Grada Lepoglave te njegovu orijentiranost projektima, razgovaralo se i o budućoj suradnji dvaju gradova. Između ostalog, Gradu Lepoglavi upućen je poziv za predstavljanje lepoglavske čipke i baštine u Dugom Selu.

– Izaslanstva drugih gradova i općina, u ovom slučaju Grada Dugog Sela, dolaze nam budući da su prepoznali Grad Lepoglavu kao primjer dobre prakse vođenja grada. Zanima ih i na koji način provodimo projekte kojima razvijamo naš grad. Zaista im možemo dati puno korisnih informacija i tako im pomoći. Dakako, i nama su zanimljiva njihova iskustva. Ovakvi susreti odličan su i početak buduće suradnje koja će s Dugim Selom, vjerujem, biti odlična i na obostranu korist – zaključio je gradonačelnik Škvarić.Skip to content