Izborna skupština DVD-a Adrilovec: Novi predsjednik Želimir Dopuđa

Na redovnoj izborno-izvještajnoj skupštini DVD-a Andrilovec održanoj proteklog vikenda, za novog predsjednika izabran je Želimir Dopuđa, zamjenik je Ivica Klarić, a zapovjednik je Željko Remenar. Zahvaljeno je Klariću, dosadašnjem predsjedniku, koji je Društvo uspješno vodio i što je vidljivo po postignutim zavidnim rezultatima. Primivši prigodan dar, Klarić je rekao kako će i dalje sudjelovati u radu Društva i za dobrobit vatrogastva. Pohvale na njegov rad, kao i njegovih prethodnika, uputio je novi predsjednik Dopuđa naglasivši kako će nastojati nastaviti uspješnost DVD-a Andrilovec.
Povijesni rezultat, ne samo za njih već i za VZG Dugo Selo, postignut je u listopadu prošle godine na 7. državnom natjecanju vatrogasaca RH u Puli gdje su Andrilovčani osvojili drugo mjesto. Muška ekipa A, u sastavu Josip Jovanović, Nikola Pavlić, Mateo Remenar, Kristijan Štrac, Ana Ćorluka, Kristijan Peša, Kristijan Karas, Karlo Klarić i Filip Kušinec pod vodstvom zapovjednika Željka Remenara, osigurala je tako pravo nastupa na međunarodnom natjecanju u austrijskom Villachu u srpnju o.g. Kako se moglo čuti, ovaj uigrani tim marljivo trenira te se na ovom prestižnom vatrogasnom natjecanju očekuje dobar plasman. O tome je bilo riječi u izvješću o prošlogodišnjem radu, a osvojeno je i 18 prvih mjesta, 12 drugih mjesta, 4 treća mjesta, 2 superkupa, a u 2 superkupa bili su drugi. Osvojeno je i 8 prijelaznih pehara koje treba obraniti ove godine dok su neki prešli u trajno vlasništvo. Društvo broji 113 članova, od toga 9 članova podmlatka, 5 članova mladeži, 16 operativnih članova, 23 izvršna člana, 14 veterana i 29 pričuvnih članova i 17 pomažućih članova. Imali su devet intervencija, obavljali stalna dežurstva  vezana uz odlagalište otpada u Andrilovcu.
Kao i ranijih godina, Društvo je bilo nositelj svih značajnih aktivnosti na razini mjesta Andrilovec, organiziralo proslavu Dana mjesta i prigodno vatrogasno natjecanje Kup Tomislava Galovca. Također, sudjelovali su na brojnim gradskim manifestacijama. Radilo se na osposobljavanju članstva i opremanju društva. U protekloj godini DVD Andrilovec raspolagao je sa 173.192 kune, a utrošio 151.746 kuna, dok je po novom financijskom planu predviđeno 190.000 kuna. Napomenuto je kako nisu predvidjeli plasman na međunarodno natjecanje pa bi im dodatna sredstva dobro došla. I u ovoj godini nastavit će s brojnim aktivnostima te po potrebi sudjelovati na dislokacijama.
Nastavit će se i dobra suradnja s prijateljskim DVD-ovima te svim drugim relevantnim čimbenicima. Bilo je to vidljivo i na ovoj Skupštini, čestitati Andrilovčanima su došli predstavnici 30-tak Društava, a njihov rad podržali su gradonačelnik Grada Dugog Sela Stipo Velić, njegov zamjenik Pavo Jakovljević, pročelnik UO za društvene djelatnosti Veljko Bertak,izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Damir Kostanjski, ispred VZG-a Dugo Selo predsjednik Zvonko Novosel Dolnjak, zapovjednik Nikola Rnjak i tajnik Zdravko Brlek, umirovljeni visoki časnik OS RH Eduard Butjer, trener Stjepan Berulec, predstavnici sponzora te mnogi drugi gosti. Podrška Grada neće izostati, kazao je gradonačelnik Velić dodavši i kako je uspjeh andrilovečkih vatrogasaca plod kontinuiranog, dugogodišnjeg rada i zalaganja. Okupljenima se obratio i predsjednik VZG-a Novosel Dolnjak.  Na skupštini su dodijeljena i odlikovanja i spomenice. Spomenicu za 20 godina članstva dobili su Kristijan Balog, Ivan Karaba, Dejan Klarić, Ivica Klarić, Nino Klarić, Tomo Krištof, Kristijan Novak, Daniel Poturiček, Mario Štrac. Za ostvareni plasman na vatrogasnu olimpijadu odlikovani su članovi Muške A ekipe. Priznanja su dobili i DVD-ovi Leprovica i Dugo Selo, VZG Dugo Selo,Grad Dugo Selo, Neno Jančec,Graditeljstvo Pave Vukelić, Milan Bandić – Grad Zagreb, Sastav Lutalice, GEO88 d.o.o., Imago projekt, Komunalno gospodarstvo Brckovljani, Denis Klaus, OŠ Stjepan Radić Božjakovina, HRT Šarić, Nikola Rnjak i Zvonko Novosel Dolnjak.Skip to content