Izgradnja multifunkcionalnog igrališta kod Gradske sportske dvorane

Kod Gradske sportske dvorane Dugo Selo, u ulici Đure Dubenika, u tijeku su radovi na dva igrališta. Postojeće street workout igralište je izmješteno s južne strane postojećeg nogometnog igrališta na sjevernu stranu (u šumu), a na njegovom mjestu je izgrađeno novo multifunkcionalno igralište koje je danas asfaltirano.

U sklopu radova izgrađene su i dvije armiranobetonske tribine. Ovo je I. faza radova, u II. fazi se planira ograda oko igrališta, pojasnio je Anto Šimunović, viši stručni suradnik za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, gradnju i gospodarenje otpadom gradskog komunalnog odjela.

Street workout igralište je dimenzija 25×12 m te je izvedena i pješačka staza za pristup igralištu širine 2 m. Multifunkcionalno igralište je dimenzija 33,40×20,60 m (s AB tribinom).

Novi sportski sadržaji kod Sportskog centra svakako će privući još veći broj građana, ljubitelja sporta i rekreacije na svježem zraku. Na street workout igralištu stalno se vježba, a izgradnja novih sadržaja će doprinijeti kvaliteti treninga i zadovoljstvu korisnika. Multifunkcionalno igralište, prvenstveno namijenjeno za odbojku i košarku, pružit će i nove mogućnosti za organizaciju sportskih događaja i natjecanja. Tu je i malo nogometno igralište, a u blizini je i pump track, među najvećima u državi, koji je već poznat velikom broju biciklista i ljubitelja adrenalina.Skip to content