KLUB VATROGASNIH VETERANA VZG DUGO SELO ODRŽAO GODIŠNJU SKUPŠTINU: Cilj vatrogastva je spojiti mladost, operativu i iskustvo

U vatrogasnom domu u Leprovici 13. prosinca je održana druga godišnja skupština Kluba vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela kojom je predsjedao predsjednik Kluba Stjepan Harambaša, a uz članove Kluba nazočili su joj i gosti iz prijateljskih klubova, čelni ljudu VZG Dugo Selo, predstavnici Grada Dugog Sela te zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel.

Dugoselski vatrogasni veterani na samom su početku pojačani s 13 novih članova, od kojih čak 12 dolazi iz DVD-a Leprovica. Harambaša je u svom izvješću o radu za proteklu godinu istaknuo i kako su, nažalost, četiri člana kluba umrla te ih je Klub dostojno ispratio, što je jedna od aktivnosti koje su zacrtane u njegovom programu. Uz druženja i pomoć aktivnim vatrogascima, svojim bogatim iskustvom, članovi Kluba su zacrtali druženja svojih članova i suradnju sa prijateljskim klubovima, izlete za članove, ali i brigu za bolesne i nemoćne članove. U financijskom planu za 2020. godinu, u visini 10.000 kuna, predviđena je i nabavka majica za članove, kako bi na druženjima bili prepoznatljivi kao dio VZG Dugo Selo.

Skupštinu su pozdravili potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željko Remenar, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Dugog Sela Veljko Bertak, predsjednik VZG Dugo Selo Nikola Rnjak te članovi prijatelskih klubova veterana.

Zapovjednik VZZŽ Josi Novosel istaknuo je u svom pozdravnom izlaganju kako Zagrebačka županija prednjači po aktivnostima klubova vatrogasnih veterana te kako su dosadašnje aktivnosti ovih klubova opradale razloge njihovog osnivanja. Vatrogasci, rekao je Novosel, djeluju kroz simbiozu mladosti, operative te iskustva koje u ostvarivanje zajedničkog cilja unose upravo veterani. Novosel je istaknuo i kako je upravo 13. prosinca Hrvatski sabor donio novi Zakon o vatrogastvu kojima ova djelatnost postaje samostalna te kako time očekuje pozitivne pomake u radu ove, već i do sada potvrđeno kvalitetne, djelatnosti.

U ime domaćina članove skupštine pozdravio je predsjednik DVD-a Leprovica Stjepan Štefinovec.

 

f1.JPG f2.JPG f3.JPG f4.JPG f6.JPG f7.JPG f8.JPG f9.JPG

 Skip to content