Kod mosta u Pokupskom obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Na današnji je dan davne 1991. godine raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde uz rijeku Kupu u Pokupskom. Taj se događaj odlukom Županijske skupštine, od 2013. godine obilježava kao Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

U znak sjećanja na poginule branitelje, ispred spomenika na mostu preko Kupe, položeni su vijenci i zapaljeni lampaši. U izaslanstvu Županije sudjelovao je župan Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan te gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić. Počast su odali zamjenik gradonačelnika Grada Dugog Sela i  ratni zapovjednik 53. samostalnog bataljuna Hrvatske vojske, pukovnik u mirovini Nikola Tominac i predsjednik Udruge Hrvatski vitezovi – ratni veterani 1991.  Damir Mesić. Molitvu je predvodio vlč. Antun Pećar.

-Branitelji su stvorili uvjete da živimo u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj. Istina, u njoj imamo gospodarskih problema, ali ako budemo u zajedništvu u kakvom smo bili u Domovinskom ratu siguran sam da ćemo i te probleme znati riješiti, poručio je župan Kožić, dok je predsjednik Skupštine Damir Mikuljan istaknuo kako se na današnji dan prisjećamo i poziva predsjednika Tuđmana da budemo složni u obrani hrvatske zemlje.

dan_branitelja_zž_1.jpg dan_branitelja_zž_2.jpg Skip to content