Kreativne radionice dugoselskih osnovnoškolaca u eko projektu „Pravilno odvoji, čisti grad osvoji“

U sklopu projekta „Pravilno odvoji, čisti grad osvoji“, projekta koji se sufinancira sredstvima Europske unije, u dugoselskim osnovnim školama organizirane su aktivnosti izrade kreativnih stvari od otpada namijenjenih učenicima školske dobi od 7 do 14 godina.

Radionice su održane uoči Dana Grada Dugog Sela te je na sam Dan održana izložba radova.

Kroz radionice učenicima Osnovne škole Josipa Zorića i Osnovne škole Ivana Benkovića učenicima  približila se tematika odgovornog gospodarenja otpadom. Svaki razred izradio je po predmet od starog otpada – papira, metala plastike i tkanina, i to na temu simbola Dugog Sela – Crkve sv. Martina na Martin Bregu ili dugoselske guske. Po izradi, svi radovi učenika i njihovih učitelja-voditelja izloženi su u predvorjima škole te su svojom kreativnošću i zanimljivim rješenjima plijenili pažnju učenika i svih posjetitelja. Za svoj trud svi sudionici bili su nagrađeni prigodnim slatkim darovima.

Projekt „Pravilno odvoji, čisti grad osvoji“ sufinancira se sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u iznosu od 85 posto, a njegova je ukupna vrijednost 546.993,25 kn. Grad Dugo Selo osigurao je sredstva za provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Kroz aktivnosti ovog projekta građani će dobiti više informacija o odgovornom postupanju s otpadom, sve s ciljem smanjenja otpada koji završava na odlagalištima. Pridržavanjem korisnih i lako primjenjivih savjeta te sustavnim mijenjanjem loših navika svi ćemo zajedno učiniti još jedan velik i važan korak k tome da naš okoliš i grad Dugo Selo postane još ljepše i čišće kako bismo ga s ponosom ostavili svojoj djeci u nasljeđe.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

 Skip to content