Kreće druga faza proširenja Dječjeg vrtića Dugo Selo

Kako je najavljeno prilikom današnjeg potpisivanja ugovora za drugu fazu rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Dugo Selo između Grada Dugog Sela i tvrtke Kala d.o.o. iz Cernika, radovi će započeti sredinom sljedećeg mjeseca. Radovi u drugoj fazi proširenja ovog vrtića obuhvaćaju dogradnju administrativnog dijela vrtića kojom će se osigurati prostorije za individualni rad s djecom. Radi se o prostoru cca 100 kvadratnih metara u kojem će biti uređeno šest ureda i sanitarni čvor. U ovoj fazi, osim dogradnje administrativnog dijela, izgraditi će se i novi gospodarski pristup do objekata i parkiralište s ukupno 15 mjesta, hidrantska mreža te djelomično rekonstruirati kanalizacija. Nakon izgradnje ove faze, i preseljenja administracije iz gospodarskog dijela, stvoriti će se uvjeti za završnu, treću fazu uređenja dugoselskog vrtića. U toj fazi planirana je rekonstrukcija gospodarskog dijela, koji će se proširiti, a kuhinja obnoviti kako bi što kvalitetnije zadovoljila potrebe pripreme obroka za oko 400 djece koja borave u centralnom i područnom vrtiću u vlasništvu Grada Dugog Sela.

Današnjem svečanom potpisivanju ugovora, kojeg je ispred Grada potpisao gradonačelnik Stipo Velić te u ime izabrane tvrtke, direktor Goran Miškulin, prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević, ravnateljica Dječjeg vrtića Dugo Selo Draženka Sesan te pročelnik Gradskog upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo Marijo Vinko. Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo kako je nakon provedenog postupka javne nabave na koji je pristiglo sedam ponuda, izabrana tvrtka Kala d.o.o. iz Cernika kao najpovoljniji ponuditelj, a ugovorena vrijednost radova iznosi 1.006.532 kuna, s rokom izvođenja radova od 180 kalendarskih dana. Ravnateljica DV Dugo Selo D. Sesan izrazila je zadovoljstvo, kao i zahvalu Gradu Dugom Selu što će se ovom investicijom omogućiti djelatnicima i djeci – korisnicima adekvatan i kvalitetan prostor za individualni rad stručnih suradnika s djecom.

Do samog početka radova sklopit će se još ugovori s tvrtkama za stručni nadzor i nadzor za zaštitu na radu za koje je u tijeku prikupljanje ponuda.Skip to content