KUD „Preporod“: 110 godina, tisuće plesnih koraka!

Zagorjem, Posavinom, Imotskom Krajinom, a tako i Baranjom sve do Bunjevačkih i Moravskih Hrvata, pa još i dalje, plesom su nas proveli članovi Preporoda na svom koncertu održanom 10. lipnja. Bio je to prvi koncert folklornog ansambla kojim je započelo obilježavanje 110. obljetnice djelovanja Preporoda.

Pozornica bijaše prepuna plesača, pjevača i tamburaša, a dvorana ispunjena posjetiteljima čiji su se dlanovi učestalo dodirivali u dugotrajnom pljesku. Mario Mlinarek, predsjednik KUD-a. svima je zaželio dobrodošlicu. Dugoselski gradonačelnik Nenad Panian pozdravio je izvođače i posjetitelje uputivši čestitke za jubilej te najavivši svekoliku potporu ovom Društvu s najbrojnijom populacijom djece i mladih. Potom su se koreografirane izvedbe nizale jedna za drugom bez stanke.
Sedam plesnih nastupa u raznolikim narodnim nošnjama, vrtlozi koraka i figura te rado slušana pjesma, razveseljavali su publiku. Jednako tako dojmljivi bili su tamburaški i vokalni nastupi kao sastavnice programa, koje su omogućile munjevito preodijevanje u raznolike nošnje sukladno vrsti plesa. I sve to odvijalo se dinamično, dojmljivo, sasvim profesionalno, što će se potvrditi i na najavljenom jubilarnom nastupu i Dvorani V. Lisinskog krajem godine, kao završnica obilježavanja 110. obljetnice. Na kraju dvosatnog plesa i pjesme na pozornici su se članovima ansambla pridružili voditelji: umjetnički voditelj Stjepan Perko, voditelj pjevanja Ambrozije Puškarić i voditelj tamburaškoga sastava Mario Sorić. Kako izvođačima, tako je i voditeljima publika zapljeskala za zajednički uspjeh.

NKSkip to content