Ljubav djeci prije svega: Brojnim aktivnostima DND-a Dugo Selo započeo Dječji tjedan

Obilježavanje ovogodišnjeg Dječjeg tjedna u organizaciji DND-a Dugo Selo započelo je u ponedjeljak 7. listopada u učionici 4.b OŠ „Ivan Benković“.

Učenicima prvih razreda iz OŠ Josipa Zorića i OŠ „Ivan Benković“, drugih, sedmih razreda i 4.b razrednog odjela iz OŠ „Ivan Benković“ pridružila se i mješovita skupina vrtićke djece koju su u školu dovele odgojiteljica Dijana Čop i pedagoginja Nikolina Bošnjak. Poput pravih domaćina vrtićance su učenici dočekali veselim jutarnjim pozdravima i pecivom, a tada su prionuli i ozbiljnom radu: razgovoru, crtanju, igranju i pisanju o dječjim pravima i porukama odraslima. Sav rad oko tridesetak djece su budnim okom pratile tajnica DND-a Suzana Kralj Šantić i predsjednica DND-a Sofija Štefanac Klobučar uz gošće iz DV Dugo Selo. Djeca su na kraju radionice bila vrlo zadovoljna i s osmjehom su otišla s radionice!

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci: Ljubav djeci prije svega! Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“ (DND). Ova godina je posvećena dvjema važnim obljetnicama: 30 godina Konvencije o pravima djeteta i 20 godina akcije Gradovi i općine – prijatelji djece.

Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su:

  • usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu,
  • organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu,
  • pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece,
  • poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire

Ove godine u obilježavanje su se uključila Društva „Naša djeca“ iz:

Bjelovara, Čazme, Skrada, Čakovca, Pleternice, Dugog Sela, Poreča, Ravne Gore, Vinkovaca, Lekenika, Svetog Križa, Koprivnice, Križevaca, Ogulina, Petrinje, Kutine, Gospića, Mača i Zaboka. Skip to content