Povodom Dana neovisnosti odana počast na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima u Dugom Selu

Povodom Dana neovisnosti 8.listopada izaslanstva Grada, braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata, stranačka izaslanstva položili su vijence i zapalili lampaše na Spomen obilježju poginulim braniteljima u Dugom Selu.

Počast je odalo izaslanstvo Grada Dugog Sela kojeg su činili gradonačelnik Nenad Panian i njegov zamjenik Nikola Tominac, gradski vijećnici predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća Darjanom Budimirom, Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja, izaslanstva braniteljskih udruga – Hrvatski vitezovi Dugo Selo te Zagrebačke županije, HVIDR-e, Udruga Crne mambe i Mladež Crne mambe, stranačka izaslanstva BM 365, HDZ-a, HNS-a.

Okupljene je na važnost današnjeg datuma podsjetio gradonačelnik Nenad Panian. Na današnji datum, 8. listopada 1991. godine, Hrvatski sabor donio je Odluku o raskidu državnopravnih veza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama u sastavu SFRJ.

„Tek tada je moglo doći do međunarodnog priznanja Hrvatske, a svaki dan smo slavili nova priznanja i iščekivali da Hrvatska postane ovo što je danas – suverena država, priznata u svijetu, članica Europske unije. Samo nam fali još nešto vrlo važno, a to je da postane pravna država, da nestane uhljebništva, profiterstva, da nestane zla i jala i da nas 4 milijuna krene u izgradnju suvremene srednjoeuropske države. Vratio sam se dugačkog puta, s dvadesetak djece Glazbene škole koje su naše ime pronijeli u dalekoj Kini. Milijuni ljudi, najmnogoljudnije države na svijetu, upoznalo je Dugo Selo, Hrvatsku kroz ono najljepše – glazbu. Te ovacije i pohvale, kada je čovjek rekao više puta kako se radi o prvacima u folklornim ansamblima  ispunilo me ponosom. I to je sve samo jedan maleni dio onog što su ovi naši dečki, kojima danas odajemo počast, učinili za nas, to njihove obitelji i roditelji godinama, kao i mi svi, držimo u svojim srcima. I samo zbog njih i za njih moramo nastaviti ovim putem da ne padnemo u depresiju, da naši mladi ne odu, da Hrvatska ne ostane pusta zemlja. Datum 8. listopad mora biti put vodilja, to je datum kada je rečeno – država Republika Hrvatska“, rekao je gradonačelnik Panian.

f0.JPG f1.JPG f10.JPG f11.JPG f12.JPG f13.JPG f3.JPG f4.JPG f5.JPG f6.JPG f7.JPG f8.JPG f9.JPG

 Skip to content