Luka Ivezić dobitnik 1. nagrade na Regionalnom natjecanju u Požegi

Luka i JanU organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održano je 53. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa na kojem su sudjelovali i učenici Glazbene škole Dugo Selo postigavši izvrsne rezultate. Natjecanje je održano 23. i 24. veljače u Požegi, a Glazbena škola sudjelovala je sa 11 učenika u kategoriji tambure (bisernica i brač).

Pod stručnim vodstvom profesora Daria Cebića, te uz glasovirsku pratnju profesorica Mirne Vunić nastupili su:

 

  1. kategorija: Jan Gorišek, brač.
  2. kategorija: Luka Ivezić, brač.
  3. kategorija: Diana Remenar, bisernica; Stjepan Klarić, bisernica; Jan Orešić, brač.
  4. kategorija: Filip Laštro, bisernica; Leon Novački, bisernica; Mirko Klarić; bisernica i Kristijan Čekada, bisernica.
  5. kategorija: Martin Čekada, bisernica i Carlo Antonio Fanizzi, brač.

 

Najbolje rezultate postigli su Luka Ivezić, koji je svojom virtuoznom svirkom i talentom oduševio mnogobrojnu publiku i članove komisije osvojivši 1. nagradu, zatim Jan Orešić i Jan Gorišek, kojima je nedostajalo samo 0,36 boda, odnosno 0,4 boda do 1. nagrade te virtuoz na bisernici Martin Čekada sa također osvojenom 2. nagradom.

 

Dobivanjem 1. nagrade Luka Ivezić nastupit će krajem ožujka na završnom državnom natjecanju. Moramo napomenuti da je samim time Luka Ivezić ostvario povijesni uspjeh za Glazbenu školu i Grad Dugo Selo osvajanjem 1. nagrade na Regionalnom natjecanju.

 

Nakon vrhunskih rezultata na brojnim natjecanjima u lipnju ove godine učenici Glazbene škole nastupit će na međunarodnom natjecanju za soliste i komorne sastave u Italiji, a krajem lipnja putuju u Grčku na svjetsko natjecanje ,,Olympic Fest“.

 Skip to content