MARTINJE U DUGOM SELU: Bogat i raznovrstan program od 8. do 10. studenog – Danas crtić za djecu, 1.martinski supertalent, koncerti “Električni hlapci” i “Pravila igre”

Još par dana dijeli nas od proslave Dana Grada i 810. obljetnice (1209.-2019.) te novog izdanja centralne dugoselske manifestacije proslava Martinja. Od 8. do 10. studenog održat će se niz raznovrsnih kulturno-zabavnih događanja u velikom šatoru na igralištu pored POU-a Dugo Selo. Iz mnoštva događanja izdvajamo:

Za petak, 8.studenog, osmišljena je večer za djecu – u 18,00 sati započet se animirani film za djecu “Tabaluga”. Pripremite kokice i dekice, očekuje se prava filmska uživancija. Nakon toga, u 19,30 sati, slijedi Martinski supertalent. Čak dva koncerta održat će se u petak. U 21 sat nastupaju „Električni hlapci“, a od 22,30 sati svirat će „Pravila igre“.

U subotu program počinje u 18 sati i to „20. smotrom narodnog stvaralaštva – međunarodnim folklornim festivalom“. Nakon puno dobrog plesa i vesele pjesme uslijedit će omiljeni obred vinoljubaca – tradicionalno krštenje mošta u 20 sati, uz finu gastronomsku ponudu. Za dobru atmosferu pobrinut će se svirka grupe „Enigma“ od 21 sat, a zabava će se nastaviti uz koncert Miroslava Škore od 22,30 sati.

U nedjelju, 10.studenog, treću godinu za redom održat će se Povorka sv. Martina. Polazak je u 9,30 sati ispred stare crkve na Martin bregu. Sudionici kreću prema Župnoj crkvi sv. Martina biskupa, a nakon misnog slavlja slijedi ručak u šatoru. U 16 sati održat će se projekcija još jednog animiranog filma za djecu. Od 16 sati kreće i podnevni program u šatoru. Dugoselske udruge pripremat će Martinski vinski gulaš već od 14 sati kako bi podjela bila spremna do početka programa, a šatorom će se širiti i miris pečenog kestenja na koji su posebno pozvani svi Martini i Martine.
Od 19 sati u Dvorani „Preporod“ ljubitelji opere uživat će u ovogodišnjem izdanju koncerta VA Duge „Classic Martini“.

Izložbe, radionice, predstava za djecu, brojni nastupi – dođite i uživajte u bogatom i raznovsrnom martinskom programu, a više možete saznati na FB stranici Martinje u Dugom Selu 2019.Skip to content