Search
Close this search box.

Matej Žgalin osvojio titulu juniorskog prvaka Hrvatske – jednom rukom!

Zadnji dan mjeseca svibnja bio je rezerviran za Nacionalno prvenstvo Hrvatske u maratonu brdskog biciklizma (XCM) koji se ove godine vozio na Psunju u organizaciji BK “Titan” iz Pakraca. Start utrke bio je u samome Pakracu od kuda su brda Psunja krenuli osvajati čak 160 biciklista iz Hrvatske, BiH, Mađarske i Slovenije. Dugoselski biciklist Matej Žgalin, koji od ove godine brani boje zagrebačkog biciklističkog kluba “Tuškanac”, u kategoriji juniora osvaja naslov nacionalnog prvaka Hrvatske, no do samoga naslova došao je na senzacionalan način. O čemu se radi pročitajte u dijelu teksta posvećenoga Mateu koji je objavljenog u biciklističkom magazinu “Biker”  kojeg vam u nastavku članka iznosimo:

„Turk, Kiršić opravdali očekivanja, Žgalin za povijest

        Matej Žgalin (BGK Tuškanac) zasigurno je jedan od najtalentiranijih mladih natjecatelja koji se trenutno natječe u kategoriji juniora, međutim pothvat koji je izveo na stazama Psunja zasigurno treba spomenuti! Mladi je Žgalin naslov prvaka Hrvatske osvojio vozeći bicikl jednom rukom! Naime, Žgalinu je tijekom utrke pukao volan bicikla – na pola! Vjerujemo kako ćete se složiti da se njegov pothvat u najmanju ruku ne događa tako često!

        Ovom pobjedom Matej nastavlja sa uspjesima u brdskom biciklizmu, a već novo iskušenje ga očekuje ove nedjelje na XCO utrci u Samoboru!“

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content