Nagrađene najljepše pisanice i kreacije izložbe „U susret Uskrsu“

U Gradskoj vijećnici danas je upriličena dodjela nagrada predstavnicima škola, vrtića i udruga za najljepše pisanice odnosno umjetničke kreacije i instalacije nastale na likovnoj radionici „U susret Uskrsu“. Tradicionalno druženje na otvorenom u omiljenom gradskom Perivoju grofa Draškovića je zbog kiše izostalo, no svi su radovi izloženi i već su dobili brojne pohvale od posjetitelja parka.
Male umjetnike pozdravio je gradonačelnik Nenad Panian čestitavši im na velikom trudu. „Ova manifestacija služi za popularizaciju Uskrsa, novog života i našeg grada. Imamo sreću da naš grad ima visoki vitalni indeks u Hrvatskoj. Imamo puno djece i mladih i puno posla. Dugo Selo u tom smjeru ide i nadamo se će za nekoliko godina svi glavni problemi biti riješeni. Osnova zadaća je reći kako nam je u Dugom Selu i u Gradu lijepo“, kazao je uručivši nagrade najboljima, u prisutnosti idejne začetnice i voditeljice projekta Arielle Melić te ispred TZG-a Zvjezdane Budor Klarić.
U kategoriji vrtića prvo mjesto pripalo je DV Buba Biba za „Uskršnju zekinu livadu“, drugi je Didi Puhovo s kreacijom „Uskrsni vlak“, a treći Šegrt Hlapić s „Bilo kuda jaja svuda“. Kod škola prva je OŠ Josipa Zorića i 3 e. s instalacijom „Čarolija u dvorištu uskrnog zeca“, drugi je 1. a OŠ „Rugvica“ s pisanicom „Rugvičanka“, treći je 2.c OŠ „Ivan Benković“ s pisanicom „Uskršnja pisanica od recikliranog papira“. Od udruga, za najljepše je proglašena pisanica „DJ-EGG“ Plesnog centra Dugo Selo, drugo je „Vatrogasno jaje“ ženske A ekipe DVD-a Dugo Selo, a treće Dnevnog centra Dugo Selo – Centra za rehabilitaciju Stančić.
Naglašeno je pritom kako su svi su izlošci prekrasni te su i ostalim sudionicima predane zahvalnice i slatkiši, uz fotografiranje s nezaobilaznom Dugoselskom guskom. Kako je rekla Melić, sudjelovale su 22 skupine. Od toga je 9 školskih skupina, 7 vrtićkih te 6 skupina udruga i institucija. Manifestacija je ove godine dobila i međunarodni karakter jer se pridružila OŠ Nova Bila iz BiH, čija je delegacija bila u uzvratnom posjetu OŠ „Ivan Benković“. Izložba maštovitih radova može se razgledati do petka, 26.travnja.Skip to content