Najbolja županijska sportska ekipa – rukometašice ŽRK Dugo Selo ’55

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije jučer je održano proglašenje najboljih sportaša Zagrebačke županije u 2015. godini, upriličeno u sportskoj dvorani u Rakitju u Svetoj Nedelji, a priznanje za najbolju ekipu primile su rukometašice RK „Dugo Selo ’55“. Po prvi puta dodijeljena je i nagrada za životno djelo koja je dodijeljena Zlatku Lasanu, dugogodišnjem sportskom djelatniku iz Dugog Sela, potpredsjedniku ZSUSZŽ-a te počasnom predsjedniku ZSUGDS-a. priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu. Predsjedniku Kyokushin karate kluba Dugo Selo Nikoli Banjeglavu uručeno je priznanje sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu, a Ženskom rukometnom klubu „Dugo Selo ’55“ uručeno je još jedno priznanje – za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini.

Za najbolje županijske sportaše u 2015. godini proglašeni su karatistica Ana Lenard iz Karate kluba Samobor i kuglač Leo Herceg iz Kuglačkog kluba Zaprešić, dok je najbolja muška ekipa – strijelci Streljačkog društva „Gord“ iz Velike Gorice. Najbolji sportaš s invaliditetom je bacač diska Velimir Šandor iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice, dok je nagrada za najbolji sportski kolektiv osoba s invaliditetom uručena Stolnoteniskom klubu osoba s invaliditetom Samobor i Sveta Nedjelja. Najbolja mlada sportašica uzrasta do 15 godina je judašica Snježana Kufek (Judo klub Sakura, Sveta Nedelja), a najbolji mladi sportaš bacač koplja Kevin Michael Jelenak (Atletski klub „Sveti Vid“, Vrbovec).

Priznanje najboljima, uz ostale, uručili su župan Stjepan Kožić, njegovi zamjenici Damir Tomljenović i Rudolf Vujević, predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković i potpredsjednici Mario Vlahović i Mirela Katalenac. Okupljene su, uz župana Kožića, pozdravili predsjednik županijske Zajednice sportskih udruga i saveza Vladimir Bregović i gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin. Tradicionalno, uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu. Primili su ga Zdravko Pičikin (Taekwondo klub Zaprešić), Dean Božičević (Šahovski klub „Ivanić“), Željko Cvetković (NK „Sava“, Strmec), Mijo Kovač (Stolnoteniski klub „Sloga“, Novoselec), Branko Kaurić (Atletski klub Velika Gorica), Darko Šimunec (Karate klub Samobor) i Željko Sačerić (NK Jamnica). Priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini primili su Nogometni klub „Inter“ (Zaprešić), Škola nogometne mladeži „Naftaš Ivanić“, Nogometni klub Samobor i Stolnoteniski klub „Stanfar“ iz Velike Gorice.Skip to content