Najmlađe skupine KUD-a „Preporod“ nastupile u Stupniku i Velikoj Gorici

Dječje folklorne skupine KUD-a Preporod sudjelovale su u subotu 29. studenoga na dječjim folklornim susretima u Stupniku, čiji je organizator bio KUD “Kraluš” Stupnik. Na susretu sudjelovala je folklorna igraonica 4, škola folklora i dječji folklorni ansambl s koreografijama Slavonije, Posavine i Međimurja. Slijedeće subote folklorna igraonica broj 3 sudjelovala je na dječjim folklornim susretima u Velikoj Gorici povodom obilježavanja 40. godina rada FA “TUROPOLJE” iz Velike Gorice.
‘Narod koji ne njeguje svoju tradiciju nema budućnosti’ – govorili su naši stari, no Preporod gdje god dođe pojavljuje se s velikim brojem djece i s nekoliko autobusa. Tako je bilo i u Stupniku kada smo s dva puna autobusa djece stigli na susret, a domaćin susreta nije mogao vjerovati da toliko djece njeguje folklor u našem Društvu. Kada smo mu rekli da je to samo jedna trećina nije mogao vjerovati. Kaže mi toliko mještana u našoj općini nemamo, šalio se.
Susreti su prošli zanimljivo, djeca su nastupe odradila dobro i još jednom pokazala kvalitetu Preporodove škole folklora. Prikazivanjem dječjih igara, pjesama i plesova na susretima poticaj su djeci za njihov daljnji folklorni rad, da dobe motivaciju, steknu nove prijatelje i još više se zaljube u folklor.

KUD „Preporod“Skip to content