U SUH-u Dugo Selo nema mirovanja – aktivni u svim područjima

Dugoselska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske protekle subote 5. prosinca održala je u prostoru Kleti obitelji Bunčić godišnju izvještajnu skupštini na kojoj su osim članova prisustvovali i njihovi gosti – predstavnici SUH-a Vrbovec, zamjenik gradonačelnika Dugog Sela Pavo Jakovljević, predsjednik Skupštine Crvenog križa Dugo Selo Vjekoslav Cvijanović, predsjednik Društva invalida Dugo Selo Stjepan Jambrečec, predsjednik Društva „Naša djeca“ Dugo Selo Ivan Grgošić te predsjednik Udruge umirovljenika Rugvica Ivan Vidak. Zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević pohvalio je aktivizam i angažmanu članova dugoselskog SUH-a uputivši posebne pohvale na njihovoj ustrajnosti u uređenju Šetnice kontese Drašković.
Predsjednik dugoselskog SUH-a Josip Sahor također je istaknuo svoje zadovoljstvo nizom provedenih akcija istaknuvši prije svega uređenje Šetnice koja je ostvarena u suradnji sa Šumarijom Dugo Selo te organizaciju proslave Praznika rada u Perivoju grofa Drašković koju ostvaruju zajedno s Gradom Dugom Selom od 2009. godine. Sahor ističe brigu za socijalno ugrožene članove, kao i bolesne članove koje redovito obilaze, te i njihov sindikalni rad – zaštitu socijalnih prava stečenih kroz minuli rad. Tako ovih dana provode akciju potpisivanja peticije „Glasam protiv siromaštva starijih osoba“ koja središnjica SUH-a organizira na cijelom području države, a kojom pozivaju sve građane na solidarnost s hrvatskim umirovljenicima i starijim osobama. Peticijom ističu tri zahtjeva – izgraditi zid protiv siromaštva starijih osoba, poboljšati model usklađivanja mirovina te unaprijediti zaštitu i participaciju umirovljenika, koje će uputiti novoj Vladi RH. Peticija se zaključuje 10. prosinca i dosada je prikupljeno više od 200 potpisa na području Dugog Sela. Godišnji prihodi (do kraja studenoga ove godine) iznosili su 106.107 kuna, od čega je prijenos sredstava iz 2014. godine 23.037 kuna. Dotacije Grada Dugog Sela iznose 20.975 kuna, te po 1.000 kuna od Općine Rugvica i Općine Brckovljani, dok je od članarina prikupljeno 7.960 kuna, a 45.040 kuna prikupljeno je za ljetovanje u Velom Lošinju. Ukupni rashodi iznose 96.458 kuna, tako da višak od 9.648 kuna se prenosi u 2016. godinu.
Sahor je iznio i namjeru da se osnuje ogranak SUH-a u Rugvici te u Brckovljanima. SUH trenutno ima 203 aktivna člana, koji plaćaju članarinu, dok je evidentiranih čak 517. Stoga je na skupštini donijeta odluka da s 1. siječnjem sljedeće godine Predsjedništvo kreće u cjeloviti pregled evidencije članstva, te će sve koji ne podmire dugovanje unatrag tri godine, i više – biti brisani iz evidencije. Inače godišnja članarina iznosi 40 kuna, a u 2015. godini u podružnicu se učlanilo 16 novih članova. Sahor poziva sve zainteresirane da za dodatne informacije, kao i za sve obavijesti o tekućim događajima i aktivnostima kontaktiraju sjedište SUH-a Dugo Selo, svakog ponedjeljak od 10-12 sati na tel: 2752-142 ili na mobitel predsjednika 099/2484-899. Na kraju Predsjedništvo SUH-a uputilo je čestitku svojim članovima, sadašnjim, ali i budućim, uz predstojeće božićne i novogodišnje blagdane.Skip to content