Najnovijoj knjizi Igora Knižeka “Legenda o Hani i ratnicima Sedmog mora” dodijeljena Pohvala Nagrade „Grigor Vitez“

Nakon što je nagrađivani dugoselski pisac Igor Knižek 2015. godine osvojio književnu nagradu „Grigor Vitez” koja se dodjeljuje književnicima i likovnim umjetnicima za tekst i ilustracije u dječjim knjigama i to za tekst u knjizi “Moj pustolovni planet”, njegovoj posljednjoj knjizi “Legenda o Hani i ratnicima Sedmog mora” dodijeljena je ovogodišnja Pohvala Nagrade „Grigor Vitez“ i to „za promicanje umjetničke bajke s elementima hrvatske tradicije i narodne baštine“.
Iako mu je ovaj put promakla nagrada, njegov talent i spisateljska kreativnost od ranije je prepoznata i valorizirana. Naime, svojom prvom knjigom „Kako je paž spasio Zagreb“ osvojio dvije nagrade OVCA u KUTIJI, od strane stručnog i dječjeg žirija. Ista knjiga je osvojila nagradu Grigor Vitez 2013. godine za najbolje ilustriranu slikovnicu, a autor crteža je Tomislav Tomić. Svojim dramskim tekstovima dvije godine uzastopno osvaja nagrade Mali Marulić za 2013. i 2014. godinu, a „Moj pustolovni planet“, kao što smo već spomenuli, osvojio je književnu nagradu Grigor Vitez za najbolji tekst u 2014. godini, te je ušla u uži izbor za književnu nagradu „Mali princ“, regionalnu nagradu za dječju knjigu koja se dodjeljuje svake godine za jezično područje Bosne i Hercegovine, Crne gore, Hrvatske i Srbije. Uza sve to našao se i na listama vrijednih knjiga za djecu koje preporučuje Hrvatsko knjižničarsko društvo. U 2015. godini izdao je zbirku bajki „Tragači skrivenih priča“, nakon koje je uslijedila njegov sedma i trenutno pohvaljena knjiga – “Legenda o Hani i ratnicima Sedmog mora”.
Knižek je također dobitnik Nagrade Grada Dugog Dugog Sela iz područja kulture u 2014. godini, a u izdavanju njegovih nekoliko knjiga pripomogao i je Grad Dugo Selo. Iako Knižek trenutno živi i radi u Irskoj, njegov spisateljski opus mogao bi izroditi još jednu zbirku, što nam je i sam potvrdio, a njoj se radujemo mi, njegovi Dugoselci.Skip to content