Noć kazališnih predstava uz sir i vino

Prigodom obilježavanja  Europske noći kazališta Pučko otvoreno učilište Dugo Selo organiziralo je 20. studenoga dvije predstave koje su zadržale oko tristotinjak posjetitelja gotovo četiri sata u dvorani Preporod.

Publiku je najprije dočekao komičar Zlatan Zuhrić Zuhra izvodeći stand  up show posvećen aktualnim temama širokog raspona. Nasmijavao je publiku portretirajući nacionalne i geografske grupacije iz raznih dijelova južno europske regije ( tj. bivše države na tom prostoru), pretvarajući poznate stereotipe u pošalice. Okosnica svih priča bili su mu muško-ženski odnosi koje je širio do razine općeljudskih odnosa ne zaobilazeći  unutardržavne, međudržavne i ine  odnose.

Stanka između dviju humorističnih predstava ispunjena je ugodama za jezik i nepce. OPG Jadanec – Čutura iz Kusanovca ponudili su svoje sirne proizvode na kušanje uz vina Vinarije Sesan.

Protagonisti predstave Teatra Kerekesh  (u koprodukciji s  varaždinskim HNK )  Očeš nečeš doktor  priredili su gledateljima „putovanje“ od kajkavaca do indijanaca, i još kojekuda, u raznim kombinacijama. Muža drvosječu, koji silom prilika postaje doktor – vrač, i nestašnu mu ženu presretnu pripadnici plemena Sioux u potrazi za izlječenjem poglavičine kćeri koja je prestala govoriti. Među njima nailazimo na pojedince slovenske i mađarske krvi, što pridonosi  neviđenoj sintetizaciji  govora kojim se svi uspiju sporazumjeti bez prevoditelja, uključujući i publiku.  Ključ rješenja za međusobne odnose  (bračne, plemenske, međunarodne) i za ozdravljenje mlade Indijanke, kao i za sve na ovom svijetu,  samo ljubav jest, prava i bezgranična  u svakom  obliku. To je zorno pokazala glumačka ekipa: Jan  Kerekeš, Hana Hegedušić, Ana Begić, Draško Zidar, Adam Končić, Mirela Videk, Zoran Pribičević i Ljubomir Kerekeš (ujedno i redatelj).Skip to content