OŠ Josipa Zorića: Svečani prijem kod gradonačelnika povodom osvojene Zlatne povelje

Veliki uspjeh naše škole, osvojena Zlatna povelja za najljepši školski vrt kontinentalne Hrvatske 2016., odjekuje u raznim medijima pa je tako naš vrt predstavljen u televizijskoj emisiji „Hrvatska za 5“ Branimira Bilića, u „Županijskoj panorami“ TV Jabuke te u nekoliko radijskih emisija Hrvatskoga radija i Radija Antene. Pored svih čestitki koje dobivamo s raznih strana, osobito su nam drage one koje dolaze iz naše najbliže sredine.

Na svečanom prijemu u Maloj vijećnici gradonačelnik Grada Dugog Sela Stipo Velić, zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević i pročelnik Upravnog odbora za društvene djelatnosti Veljko Bertak uputili su čestitke za ovo iznimno postignuće predstavnicima naše škole ravnateljici Mari Mamuzi, učiteljici u mirovini Sonji Grgac i učenicima 8. razreda, predstavnicima „Cvjećara“ Ani Mariji Jeličić, Pauli Bićanić, Martini Grgošević, Isabeli Blažan, Danijeli Hralu, Magdaleni Đunđuš, Leu Brleku, Mihaelu Godecu, Elli Belužić, Franu Vukeliću, Đurđici Lakić Grgec i Katarini Ikić.

Na početku prijema našim laureatima obratio se gradonačelnik izrazivši ponos na tako zvanu „staru školu“, odnosno na rad i upornost njezinih učenika i djelatnika koji su pronijeli glas o Dugom Selu diljem Hrvatske te iskazao snažnu potporu vrijednom timu naših ljubitelja prirode.

Ravnateljica Mara Mamuza naglasila je kako je naše školsko dvorište dio samoga grada i svojevrsna oaza zelenila u kojoj nerijetko predahnu mnogi Dugoselci. „Osim toga“, istaknula je, „naši sugrađani participiraju u razvoju školskog okoliša obogaćujući ga brojnim privatnim donacijama te Školi samoinicijativno i nesebično daruju razne biljne kulture, od neuobičajenih povrtnih sadnica poput batata do raritetnih cvjetnica iz porodice Hrvatskih ruža, ali i starinskih, tradicionalnih predmeta koji krase naš Etno kutak.“ Naglasila je da je upravo takav pristup naših susjeda i suradnika dokaz da je školsko dvorište prepoznato kao mjesto zajedničkog okupljanja i zajedničkog interesa.

Učiteljica prirode i biologije u mirovini Sonja Grgac našim je domaćinima pobliže je predstavila školski tim koji je uključen u osmišljavanje raznovrsnih pejzažnih cjelina te naglasila da su za ovaj uspjeh zaslužni svi – učenici i njihovi roditelji, brojni učitelji i sve tehničko osoblje škole, spremačice, kuharice i domari. „U četrdeset godina moga rada u Školi kontinuirano se radilo na uređenju okoliša; devet generacija učenika odgajalo se i obrazovalo ne samo u učionici, već u neposrednom kontaktu s prirodom koju smo zajednički upoznavali i njegovali, uz poticanje ekološke osviještenosti i promicanje zdravog načina života“, prisjetila se  učiteljica Grgac.

U ime učenika prisutnima se obratila i Ana Marija Jeličić, učenica 8. a razreda, članica izvannastavne skupine „Cvjećari“ i predsjednica Vijeća učenika, riječima zahvale za sve pozitivne emocije koje su učenici doživjeli sadeći raznovrsno bilje. „Okoliš je kao ogledalo, u njemu se odražava i briga za ljude s kojima živimo“, poručila je.

Susret je završio u neformalnom druženju gradskih čelnika i predstavnika Škole u kojem su se razmjenjivale ideje za daljnja uređenja i načine održavanja školskog vrta u svrhu postizanja još kvalitetnijeg i inspirativnijeg prostora za učenje, odmor i uživanje u prirodi.

L.G.

 Skip to content