Noć muzeja 2018. u Dugom Selu 26. siječnja: Izložbe i predavanja na temu sporta

Diljem Hrvatske u petak 26. siječnja održat će se Noć muzeja 2018. godine, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima, i drugim baštinskim institucijama. Noć muzeja 2018. koncipirana je kao dinamična manifestacija, pod naslovom i olimpijskim geslom: Muzeji i sport – brže, više, jače../citius,altius, fortius… Petu godinu za redom, Noć muzeja u Dugom Selu organizira Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, ove godine u suorganizaciji s Gradskom knjižnicom Dugo Selo. Manifestacija će se odvijati na tri lokacije, a počinje u 18 sati u Maloj galeriji u Kolodvorskoj 3 otvaranjem izložbe skulptura akademske kiparice Tanje Vujasinović „Sučeljavanje“. O kiparici i njenoj hvaljenoj skulpturi govorit će povjesničar umjetnosti Vanja Babić. U 18 i 30 sati, također u Maloj galeriji, otvorit će se izložba „Olimpijski pobjednici Centra Stančić“ o kojoj će više reći Sanjica Grbavac i Ivan Novak.
U 19 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Dugo Selo, možete poslušati izlaganje „Povijest dugoselskog športa do 1941. godine“ ravnatelja Knjižnice profesora Predraga Topića te razgledati izložbu publikacija o dugoselskom sportu.
U 20 sati u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo je otvaranje izložbe fotografija i sportskih odličja Zvonimira Šoka – „Šok za Dugo Selo“, a o najtrofejnijem dugoselskom sportašu govori Zvonko Barilić.Skip to content