Search
Close this search box.

Nova predsjednica novoizabranog Savjeta mladih Grada Dugog Sela Ana Ivanda

Kako je odlučeno na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Dugog Sela većinom glasova novoizabranih članova Savjeta mladih Grada Dugog Sela kandidatkinja Ana Ivanda izabrana je za predsjednicu, dok druga kandidatkinja, Marija Grgošić, nije dobila dovoljan broj glasova te je potom izabrana za potpredsjednicu.

Podsjećamo, nakon provedenog javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Dugog Sela gradski vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela glasovanjem su izabrali , novi saziv Savjeta mladih, a to su: Marija Grgošić, Iva Zečević, Ivan Sonarić, Katarina Cik, Ana Ivanda, Ivan Sertić i Paola Bićanić, kao i njihovi zamjenici te će njihov mandat biti sukladno zakonu sljedeće tri godine.

Na sjednici je tom prilikom bilo govora o prijedlozima za program rada za 2021. godinu. Odlučeno je kako će biti objavljeni poziv svim udrugama za dostavu projekata koji se bave aktivnostima mladih, kao što je bilo učinjeno i prethodne godine. Na temelju pristiglih projekata koncipirat će se program rada Savjeta mladih za sljedeću godinu. Poziv će biti objavljen na mrežnim stranicama Grada Dugog Sela, a rok za dostavu projekata je do 19. listopada.

Članovi Savjeta mladih razgovarali su i o dosadašnjim projektima – kao što je organizacija besplatnih instrukcija za osnovnoškolce koji će biti uključen i za sljedeću godinu, a bit će proširen i na populaciju maturanata. Gradonačelnik Panian predložio je da se isti projekt organizira on-line zbog svima poznate epidemiološke situacije. Član Savjeta Ivan Sonarić predložio je da se razmotri njegov projekt financijske pismenosti kroz koji bi osnovnoškolci dobili uvid u osnove ekonomije, poslovanja i poduzetništva.

Konstituirajućoj sjednici nazočili su i predstavnici Grada Dugog Sela – zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Ivan Šajković, gradonačelnik Nenad Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić te pročelnik za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnika Mladen Šestan. Gradonačelnik Panian čestitao je svim novoizabranim članovima te ih pozvao da kao savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Dugog Sela budu „spona u komunikaciji svojih udruga i Grada. „Vaše ideje rado ćemo svi saslušati, slobodno ih izložite gradskim službama i djelatnicima“, poručio je gradonačelnik. Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada , Šajković čestitajući novom članstvu istaknuo je kako je prethodni Savjet mladih imao izvrsnu suradnju s Gradom, a od novog očekuje istu, ako ne još bolju suradnju, dok je dogradonačelnica Kokot Bambić naglasila da novi saziv „bude što više motiviran kako pomoći svojim generacijama, vršnjacima i mladima ovoga grada te slušati njihove potrebe“.

 

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG

 

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content