Novi svjetski uspjeh dugoselskog skladatelja: Dario Cebić osvojio 1.mjesto na međunarodnom natjecanju u Barceloni

Mladi dugoselski skladatelj i glazbeni pedagog Dario Cebić nastavlja niz uspješnih rezultata sudjelujući na domaćim i svjetskim natjecanjima. Zadnji takav ostvario je na velikom, međunarodnom natjecanju „Paints of the Spanish Sun“ u Barceloni osvojivši 1. mjesto u kategoriji instrumenatal, klavir. Predstavio se svojom skladbom „Koncert za klavir“.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, natjecanje je održano online. Konkurencija je bila jaka, a ova respektabilna nagrada, osim za Cebića osobno odlična je promocija i za grad Dugo Selo. Dario Cebić ravnatelj je Glazbene škole Dugo Selo, a pod stručnim profesorskim kadrom u ovoj ustanovi stasaju brojni talentirani mladih glazbenici. Glazbene znanosti doktorirao je 2012. godine; godinu kasnije završio je poslijediplomski studij kompozicije u Beču na Universitaetu für Musik ; 2017. godine doktorirao je kompoziciju… Usavršavao se na poznatim Univerzitetima u Berlinu, Frankfurtu, Haagu, Amsterdamu i Freiburgu. Njegove skladbe izvode eminentni glazbenici, u planu su i veliki koncerti diljem svijeta od Trsta, Graza, Beča pa do New Yorka.

Podsjećamo i kako Glazbena škola za studeni priprema „Dugoselski umjetnički festival“, a publika će moći uživati u bogatom programu koji objedinjava glazbu, film i likovno stvaralaštvoSkip to content