Održan sastanak s Hrvatskim vodama o problemu odvodnje oborinskih voda na području grada

U prostorijama Gradske uprave održan je sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda, vodnogospodarski odjel za gornju Savu na kojem se razgovaralo o odvodnji oborinskih voda na području Grada vezano na klimatske promjene zbog kojih su sve češća olujna nevremena praćena s velikim količinama oborina, priopćava Grad Dugo Selo.

Prilikom zadnjeg nevremena djelatnici Hrvatskih voda imali su dvije intervencije: na kanalu Planički jarek vezano na oborinsku odvodnju u Dubravkinom putu te na čvoru Puhovec uz potok Črnec. U proteklom razdoblju Hrvatske vode izgradile su na području Grada dvije retencije: Martin Breg i Planički jarek s zadaćom da uspore slijevanje vode s Martin brega u sustav odvodnje oborinskih voda na području grada.

Neovisno o tome i dalje sustav odvodnje nije u mogućnosti u svim svojim dijelovima kod velikih kiša učinkovito odvoditi oborine. Razgovaralo se o problemu odvodnje brdskih voda na lokacijama Dubrava (ispod Novog Groblja) i Osječka za koja se traže rješenja i rade projekti temeljem kojih će se na kvalitetan način odvesti bujične vode do prirodnih vodotoka te tako izgradio sigurniji sustav oborinske odvodnje. Dotaknuta je i tema izgradnje nadvožnjaka i utjecaja tog projekta na sustav odvodnje. Grad je predstavnicima Hrvatskih voda predstavio svoje planove za produljenje Sportske ulice do Domobranske ulice te razmišljanja oko uređenja Perivoja grofova Drašković kojim bi na dijelu potoka Martin breg izgradile brane te na taj način formirale vodene površine.

planički_jarek_1.JPG planički_jarek_2.JPG planički_jarek_3.JPG planički_jarek_4.JPG planički_jarek_5.JPG planički_jarek_6.JPG planički_jarek_7.JPG

 Skip to content