HZJZ je objavio nove preporuke za rad ugostiteljskih objekata. Radno vrijeme više nije ograničeno do 23 sata. Naime, u preporukama objavljenim 7. svibnja pisalo je da ugostiteljski objekti smiju raditi od 6 do 23 sata. Više tog ograničenja nema. I dalje je potrebno osigurati fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i zaposlenika.
Ograničenje broja posjetitelja može se postići tako da se na raspolaganje stavi onaj broj stolova koji je moguće postaviti tako da su stolovi međusobno udaljeni 1,5 m. Fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja mora biti najmanje 1,5 m. Stolovi trebaju biti raspoređeni tako da se održi fizički razmak od 1,5 m među stolovima, odnosno među različitim skupinama gostiju. Za stolovima mogu sjediti organizirane skupine gostiju pri čemu među pojedinim skupinama gostiju u objektu razmak mora biti najmanje 1,5 m. Primjerice, članovi jedne obitelji sjede udaljeni 1,5 m od druge skupine gostiju, čak i ako se radi o dugačkim stolovima koji su namijenjeni za sjedenje više osoba.
Preporuka dostupna na poveznici