Novi predsjednik Udruženja obrtnika Marko Cesar

Nakon četiri mandata dosadašnjeg predsjednika Stjepana Valjka, na čelno mjesto dugoselskog Udruženja obrtnika izabran je Marko Cesar. Prema Statutu Udruženja te na temelju odluku Odluke o kriterijima za provođenje izbora tijela Udruženja obrtnika kandidata Cesara preložio je Upravni odbor dok je na konstituirajućoj sjednici jednoglasno podržan od članova Skupštine. Na istoj sjednici održanoj 20. veljače za sljedeće mandatno razdoblje izabrani su i novi potpredsjednici – Stjepan Valjak i Predrag Birt. Novi Upravni odbor čine Ivo Kesedžić, Barbara Buretić, Kristina Đapa, Josip Kajba, Ivan Štivičić, Jonče Ilievski, Sven Jurec, Zdravko Srdinić i Predrag Birt, dok Nadzorni odbor čine Zlatko Radilović, Ivica Vuković i Željko Lepotinec, a izabrano je i novih 19 članova Skupštine.

Tom prilikom dosadašnji predsjednik Stjepan Valjak vrlo emotivno se prisjetio svih provedenih godina na mjestu predsjednika. „Kada sam preuzeo na početku Udruženje trebalo je organizirati ustroj, izabrana su 2 potpredsjednika, izglasan je Statut, formirane su sekcije, a u međuvremenu smo i omogućili Udruženju lijep prostoru u Kažotićevoj ulici. Bili smo organizatori Dugoselskog obrtničko-poduzetničkog sajma, a redovito smo posjećivali slične sajmene događaje u državi i inozemstvu„, naveo je, između ostalog dosadašnji predsjednik. „U Udruženju sam ostvario najljepše godine života, no sada sam sretan i zadovoljan jer Udruženje ostavljam mladim ljudima – osim novog mladog predsjednika, među 19-ero skupštinara je 15-ero mladih ljudi, što nas u odnosu na ostala udruženja stavlja u prednost“, istaknuo je Valjak.

Novi predsjednik Marko Cesar zahvalio se na ukazanom povjerenju i podršci te je Skupštini iznio svoje buduće smjernice u radu. Osim što će promicati interese Udruženja obrtnika Dugo Selo, komunicirati će i ostvarivati dobru suradnju i s tijelima JLS iz kojih dolaze članovi Udruženja. Jedan od važnih zadataka biti će poticanje polaganja majstorskih ispita te ostvarivati suradnju sa srednjim obrtničkim školama, tako i sa Srednjom školom Dugo Selo. „Nastojat ću potaknuti rad cehova jer oni su temelj rada Udruženja, a također planiram pokrenuti vraćanje organizacije Dugoselskog obrtničkog sajma pod okrilje Udruženja obrtnika Dugo Selo“, poručio je Cesar.Skip to content