DVD Leprovica planira uređenje garaže za svoje „oldtimer“ vozilo

Kako je najavljeno na skupštini DVD-a Leprovica održanoj 21. veljače u njihovim matičnim prostorima, u ovoj godini društvo planira izgradnju, uređenje garaže za smještaj njihovog „oldtimer“ vozila, u čemu će im pomoći Grad Dugo Selo. Gradonačelnik Stipo Velić tom prilikom je istaknuo kako će „Grad učiniti sve da njihovo vrijedno vozilo dobije svoje mjesto i da i dalje bude u opticaju“. Njihovo vatrogasno vozilo marke „Tam“ iz 1955. godine je prvo vozilo DVD-a Leprovica, a redovnim održavanjem i registriranjem zaslužilo je naziv najstarijeg službenog vatrogasnog vozila u Hrvatskoj. Od tuda sentimenti i uopće briga za njihovog 60-godišnjaka, kao i nastojanje da ga se kvalitetno prezervira na duži period. Kako je pojasnio predsjednik DVD-a Leprovica Slavek Doroda garažni prostor već postoji – radi se o objektu starog sabirališta mlijeka koji ima građevinsku dozvolu, a koji bi trebalo preurediti za novu svrhu.

Na sjednici je bilo riječi i drugim planovima DVD-a Leprovica u 2015. godini, kao što je renoviranje krovišta Doma i uvođenje plinskog grijanja u jedan dio prostorija, čineći ukupni financijski plan za ovu godinu u iznosu od 102.000 kuna. Proteklu godinu zaključili su sa 71.000 kuna prihoda, od čega su od Grada Dugog Sela dobili dotaciju od 30.000 kuna, te od VZG Dugo Selo za popravak vozila 20.000 kuna. Prošle godine ekipa DVD-a Leprovica sudjelovala je na Kupu svetog Florijana zauzevši 3. mjesto (muški), a na gradskom natjecanju u Donjem Dvorišću zauzeli su 2. mjesto (ženska ekipa) te 4. mjesto (muška ekipa). Obje ekipe bile su upućene i na županijsko natjecanje gdje su ostvarile solidne rezultate. Zabilježene su i intervencije, i to u poplavljenim područjima, u Donjem Dvorišću te dva ispumpavanja vode u Plodinama, Lukarišću i Andrilovcu. U svom izvješću tajnica Viktorija Kranjec-Knezić dotaknula se i pitanja vlasništva Doma, kritizirajući činjenicu što je Dom u koji su svoj rad i vlastita sredstva uložili mještani naselja Leprovica, sada vlasništvo Grada Dugog Sela te DVD Leprovica ni na koji način ne može utjecati na najam ili ubiranje najamnine od dijela Doma.

Među brojim gostima iz 21 dobrovoljnog vatrogasnog društva, na sjednici su prisustvovali i gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željko Ivaniček, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Dugog Sela Zvonko Novosel-Dolnjak, zapovjednik VZG DS Nikola Rnjak, dozapovjednik Željko Remenar te mnogi drugi. Predsjednik VZG Dugo Selo Zvonko Novosel Dolnjak govorio je sredstvima koja se ulažu u vatrogastvo na području grada, koja nisu mala. „Ove godine planirano je 650.000 kuna za rad svih šest vatrogasnih društava na području grada i ista su u skladu sa Zakonom o vatrogastvu. Možda su ta sredstva mala, no kada se uzme u obzir da je proteklih 10 godina uloženo za vatrogastvo 6 milijuna kuna te da vredniju vatrogasnu opremu sada ima svako vatrogasno društvo, radi se o značajnim sredstvima“, istaknuo je Novosel-Dolnjak. Dodao je kako se na svim skupštinama, tako i ovdje, ističe nedostatak prostora za smještaj opreme, no taj se problem ne može rješavati za par mjeseci, ili godinu dana, već na duži period.Skip to content