Novonabavljena kino oprema u Dvorani Preporod testirana – sve spremno za projekcije

Tijekom 2020. godine u sklopu investicijskih potpora Ministarstva kulture RH odobrena su sredstva, ukupno 300.000 kuna za digitalizaciju kino opreme u Dvorani Preporod, i to za nabavu.

Kako nam je kazao predsjednik KUD-a „Preporod“ Mario Mlinarek, „Grad Dugo Selo je u sklopu natječaja odobrio dodatnih 10.000 kuna te zajedno sa sredstvima Ministarstva kulture mi smo uspjeli kupiti novi kino projektor, procesor te svu scensku i tonsku opremu, tako da Dvorana zadovoljava sve potrebne uvjete kao i sve kino dvorane u multipleks centrima u Zagrebu. Možda ambijent nije totalno isti, no tehnološka oprema, ozvučenje i kvaliteta projekcije jesu“, poručio je Mlinarek.

Digitalizacijom Dvorane ostvaruje se dugoročni cilj – revitalizacija kina u gradu Dugom Selu. Uz redovne programske aktivnosti kina, kao i programe kulturnog amaterizma i stvaralaštva te druge manifestacije koje će svakako obogatiti kulturno-zabavni život ponovno otvaranje kina u Dugom Selu omogućit će zadovoljavanje kulturnih potreba građana, kao i susjednih gradova i općina te podizanje kulturne ponude grada u cjelini.

Jučer je stoga organizirano probno puštanje filma te su tehničari testirali svu instaliranu audio i video opremu utvrdivši kako sve besprijekorno radi. „Nadamo kako će u skoro vrijeme, kada epidemiološke mjere dopuste biti moguće i kino projekcije u Dugom Selu, na zadovoljstvo svih građana, kao i svih nas u KUD-u Preporod“, zaključuje predsjednik Mlinarek.Skip to content