OBAVIJEST HRVATSKIM BRANITELJIMA POVODOM OBILJEŽAVANJA 25. GODIŠNJICE POČETKA DOMOVINSKOG RATA I USTROJA 53. SAMOSTALNOG BATALJUNA ZNG, DRAGOVOLJAČKIH POSTROJBI I MUP-a

 Hrvatski su branitelji u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu očuvali našu slobodu i neovisnost. Njihovo junaštvo i spremnost na žrtvu razlog su naše zahvalnosti i dubokog poštovanja. Trajna je zadaća nas preživjelih da se dostojno sjetimo naših poginulih suboraca-heroja koji su uložili svoje živote i zdravlje, hrabrost i poštenje u temelje Domovine. Ove jubilarne godine organiziraju se dvije manifestacije:

 Dana 29. listopada 2016. godine (subota) palim braniteljima na Zapadnoslavonskom bojištu odat ćemo počast na komemoraciji koja će se održati kod spomen-obilježja „Trokut“.

Grad Dugo Selo i općine Brckovljani i Rugvica organiziraju besplatan prijevoz, a poslije komemoracije je organiziran ručak za sve goste. Nakon svečanosti planirana je posjeta pojedinim mjestima gdje su ratovali pripadnici 53. sam. bat. ZNG Dugo Selo.

 Pozivamo sve dugoselske branitelje i prijatelje da se odazovu ovom komemorativnom činu. Polazak iz Dugog Sela je u 08,00 sati iznad Rukometnog igrališta, a jedan autobus polazi i iz Brckovljana i Rugvice.

Prijave se dostavljaju:

OPĆINA BRCKOVLJANI, Samir Jašarević, 095 884 8662;

OPĆINA RUGVICA, Jadranko Brestovec, 098 972 4121;

GRAD DUGO SELO, Damir Mesić, 098 161 2154 i Ivica Šafarić „Ninja“ (HVIDRA), 099 247 7928.

 Dana 4. studenoga 2016. godine (petak) s početkom u 19,00 sati u Pučkom otvorenom učilištu organizira se izložba fotografija iz ratne 1991. godine uz kulturno-umjetnički program KUD-a Preporod i nakon toga prigodan domjenak.

 

 “Ako vam je težak stijeg čestitosti,

utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti – mi ćemo ga držati”Skip to content