Ovog vikenda „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“

Izložbeno-prodajna manifestacija „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ održava se ovog vikenda, 8. i 9. listopada 2016. godine, od 9 do 19 sati u balonu Boćarskog doma (Prisavlje 2, Zagreb).

Tradicionalni sajam održava se 14. godinu zaredom, a posjetitelje očekuje više od 90 izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda koji će po povoljnim cijenama prodavati svoje sireve, suhomesnate proizvode, med, vino, voće, povrće, kolače i druge domaće proizvode.

Također, za 1000 posjetitelja koji donesu kupon Zagrebačke županije za ovu manifestaciju, a koji će se dijeliti na frekventnim mjestima diljem grada Zagreba, Županija je osigurala poklone – proizvode s oznakom kvalitete Zagrebačke županije.

Za kulturno-umjetnički program pobrinut će se KUD Čiče koji će nastupati u subotu prilikom otvorenja. Tom prigodom KUD Čiče predstavit će svoje rukotvorine, odjeću i torbe, koje su nastale u sklopu projekta „Od lana haljina tkana“. Projekt, čiji je cilj očuvanje tradicije sijanja lana, njegove prerade, predenja i tkanja na tkalačkom stanu sve do konačne upotrebe dobivenog plana u svakodnevnom životu, financijski je potpomogla Zagrebačka županija.

U nedjelju će svoj projekt izrade i zaštite tradicijskog kolača Vrbovečka pera predstaviti Udruga proizvođača tradicijskog proizvoda „Pera“ iz Vrbovca. Radi se o projektu kojim se želi Vrbovečkoj peri dodijeliti oznaku zajamčenog tradicijskog specijaliteta Republike Hrvatske.

Manifestaciju će svečano otvoriti župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u subotu, 8. listopada 2016. godine s početkom u 10:00 sati u balonu Boćarskog doma, a potom će u 10:30 sati, na istom mjestu, uslijediti svečano proglašenje Najuzornije seoske žene Zagrebačke županije za 2016. godinu

Inače, Zagrebačka županija je prva županija u Republici Hrvatskoj koja je počela s izborom za najuzorniju seosku ženu još 2000. godine. Ovim projektom, pa i samim izborom, želi se promovirati seoski način života i ruralna područja, ali i nagraditi sve one vrijedne žene koje žive na selu, uživaju ugled u svojoj sredini, imaju lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo te proizvode poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvaraju umjetnička djela.

Prve tri izabrane uzorne seoske žene Županija će nagraditi prigodnim poklonima i novčanim nagradama te će one predstavljati Zagrebačku županiju na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2016. godinu, koji će se ove godine održati 15. listopada u Kutjevu, u Požeško-slavonskoj županiji.

Ulaz na ovu dvodnevnu manifestaciju besplatan je za sve posjetitelje!Skip to content