Obilježavanje 24. obljetnice VRO OLUJA u Dugom Selu

U organizaciji Udruge ratnih veterana Domovinskog rata “Crne mambe” i njihovog Kluba mladih 4.kolovoza se u Dugom Selu obilježila 24. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. Svečanost je započela na Arcusovom trgu gdje je od 14 sati bilo organizirano razgledavanje TT zbora Oružanih snaga Republike Hrvatske, vatrogasne opreme VZG Dugo Selo, uz dječje likovne radionice i učenje osnova crtanja.

Svečani mimohod do spomenika poginulim braniteljima ispred dugoselske Pošte uslijedio je od 15 sati, a nakon što su brojne delegacije položile vijence, zapalile svijeće i odale počast u mimohodu su se uputile prema Župnoj crkvi svetog Martina gdje je misno slavlje predvodio upravitelj Hrvatske delegature Družbe misionara Krvi Kristove Ilija Grgić. Po povratku na Arcusov trg započeo je svečani dio obilježavanja ove za hrvatsku suvremenu povijest važne obljetnice. Brojnim okupljenim građanima obratili su se predsjednik Crnih mambi Ivica Šafarić Ninja, zamjenik gradonačelnika Dugog Sela Nikola Tomiac i predsjednik Kluba mladih Crne mambe Ivan Tulić. Tom prilikom uz obljetnicu koja je označila dolazak mira i slobode na cjelokupni teritorij Republike Hrvatske pušteni su golubovi te su zapaljene 24 baklje.
Po završetku svečanog dijela brojno građanstvo zabavljali su glazbeni bendovi. Na Arcusovom trgu uz raznovrsnu ponudu jela i pića organizatori su se pobrinuli i za cjelovečernji zabavni program uz grupu “Casino” i kao glavni izvođači – Najbolji hrvatski tamburaši.

Više fotografija u foto albumu na FB stranici Dugoselske kronike

 

f1.jpg f10.jpg f11.jpg f12.jpg f13.jpg f14.jpg f15.jpg f16.jpg f17.jpg f18.jpg f19.jpg f2.jpg f20.jpg f3.jpg f4.jpg f5.jpg f6.jpg f7.jpg f8.jpg f9.jpgSkip to content