Dugom Selu stigla konačna potvrda za transparentnost proračuna

Grad Dugo Selo osvojio je priznanje za transparentnost gradskog proračuna od strane Instituta za javne financije

Grad Dugo Selo osvojio je priznanje za transparentnost gradskog proračuna od strane Instituta za javne financije. Iako su rezultati Instituta za javne financije bili objavljeni još početkom srpnja, na adresu Grada jučer je stigla konačna potvrda, kojom se potvrđuje kako Grad Dugo Selo dobiva priznanje za transparentnost proračuna.

-Kako je vaš Grad osvojio maksimalan broj bodova, u ime Instituta za javne financije čestitam vam na osvojenom priznanju za transparentnost gradskog proračuna- stoji u dopisu kojeg potpisuje ravnateljica Instituta Katarina Ott.

Inače, istraživanje transparentnosti proračuna obuhvatilo je 576 lokalnih jedinica, a istraživanjem se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata, te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica. Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama u razdoblju od studenoga 2018. godine do ožujka ove godine. Ono što se provjeravalo bilo je izvršenje proračuna za 2017. godinu, polugodišnje izvršenje proračuna za 2018. godinu, prijedlog proračuna za 2019. godinu, izglasani proračun za 2019. godinu te proračun za građane za 2019. godinu.

Budući da se promatrala dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti može se kretati od 0 do 5, a kako je Dugo Selo zadovoljilo svih pet kriterija, dobili su najveće moguće priznanje za transparentnost svoga proračuna.Skip to content