Obilježavanje vinogradarskog blagdana: VINCEKOVO na MARTIN BREGU nakon degustacije vina u Kolodvorskoj

Vinogradarsko-vinarski blagdan Sv. Vinceka bit će obilježen krajem tjedna u dva navrata. Vinari iz Vinogradarsko – vinarska udruge „Terra sancti Martini“ Dugo Selo priredit će kušanje svojih vina u petak 18. siječnja u prostoru Male galerije u Kolodvorskoj ulici 3. Prva ovogodišnja degustacija počet će u 18 sati. Kako se kvalitetna vina sljubljuju s dobrim sirom, vinari i njihovi gosti moći će uz vina s Martina kušati i proizvode sirane iz Kusanovca. Kušanje i druženje proteći će uz prigodni glazbeni program kojeg će izvesti članovi KUD-a „Preporod“ i mješoviti pjevački zbor Udruge umirovljenika Dugo Selo.

Vinogradari i ljubitelji tradicije okupit će se i sljedećega dana, u subotu 19. siječnja u dugoselskom vinogradu na Martin bregu, u 14 sati. Uz glazbeni program i prigodne riječi posvećene martinskim trsima, obavit će se prva rezidba vinove loze.

Trsje se budi prigodom spomenutog blagdana Vincekova. Tako je članovima Udruge Josipu Kulašu i Željku Meliću, kao i predsjedniku Borisu Mahaču, povjereno vođenje obreda i prva rezidba vinove loze. Oni će na orezane trsove povješati kobasice i sve zaliti vinom, kako bi i ova godina bila vinorodna. Kuhanim vinom, pečenim i kuhanim kobasicama bit će počašćeni posjetitelji i svi sudionici ove svetkovina, koja će proteći uz tradicionalni glazbeni program članova KUD-a „Preporod“ te uz pjesmu pjevača iz Gradske udruge umirovljenika Dugo Selo.

Manifestacija se organizira uz potporu Grada Dugog Sela i Turističke zajednice grada Dugog Sela, u suradnji s DVD-om Dugo Selo i Pučkim otvorenim učilištem Dugo Selo.Skip to content