Obilježen Dan antifašističke borbe

Izaslanstvo Grada Dugog Sela predvođeno zamjenicima gradonačelnika Jasminkom Kokot Bambić i Nikolom Tomincem, predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Dugog Sela, općina Brckovljani i Rugvica, izaslanstvo SDP-a, HNS-a, nezavisne liste dr.Nenada Paniana, položili su vijence i zapalili svijeće povodom Dana antifašističke borbe.

Ispred spomenika palim borcima i žrtvama fašističkog terora u Perivoju grofa Draškovića, nazočnima se, s podsjećanjem na značaj žrtve i borbu antifašista u stvaranju suvremene Hrvatske, obratio zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac.

„To je bio jedan začetak dugotrajne i krvave borbe. Hrvatski narod i hrvatski građani su sa svim antifašističkim silama tadašnjeg svijeta uspjeli izvojevati pobjedu. Zadaća nas je da ne zaboravimo to vrijeme koje spada u našu hrvatsku povijest, povijest koja je doživjela niz trauma na ovim prostorima i moramo biti svjesni da je to jedini način da stvorimo pomirbu za kojom svi težimo. Neka je slava svim hrvatskim antifašistima“, kazao je Tominac.

Počast je odana i na drugim spomen obilježjima na širem dugoselskom području: na Novom groblju, Ostrni, Preseki, Leprovici, Oborovu.Skip to content