Povodom Dana državnosti položeni vijenci i zapaljeni lampaši

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske 25.lipnja, u Dugom Selu položeni su vijenci i zapaljeni lampaši svijeće na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima.

Počast je odalo izaslanstvo Grada Dugog Sela kojeg su činili zamjenici gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i Nikola Tominac, gradski vijećnici predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća Darjanom Budimirom, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata Hrvatski vitezovi Dugo Selo te Zagrebačke županije i HVIDR-e, Udruga antifašista, stranačka izaslanstva BM 365, HDZ-a, SDP-a, HNS-a.

Okupljenima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir podsjetivši na dan kada je Hrvatski sabor donio povijesnu, ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske. „Kao što znate, Dan državnosti se do 2001. godine slavio 30.svibnja na dan kad je konstituiran prvi višestranački Sabor. Najave su da će se to mijenjati, ali bez obzira oba datuma zaslužuju posebno mjesto u našoj povijesti i kao takvi zaslužuju da iskažemo poštovanje onima koji su najzaslužniji za našu slobodu i neovisnost – našim hrvatskim braniteljima koji su od prvog dana stavili na raspolaganje hrvatskom narodu i obrani, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana. Na nama je, posebno na mladima, da se sjećamo na naše branitelje, iskazujemo poštovanje i zahvalnost, u svim trenucima štitimo povijesnu istinu o Domovinskom ratu. Da svojim radom, zalaganjem, projektima nastojimo unaprijediti našu državu, osigurati gospodarski prosperitet i sve ono kako su je zamišljali oni, koji su za našu slobodu dali život“, kazao je Budimir.Skip to content