Odbor za dodjelu nagrada i priznanja usvojio ovogodišnje kandidate javnih priznanja Grada Dugog Sela

Pod predsjedavanjem Darjana Budimira jučer je održana sjednica Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela na kojoj su nazočili gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, njegov zamjenik Nikola Tominac te pročelnik za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnika Mladen Šestan. Članovi Odbora razmotrili su prijedloge kandidata za javna priznanja u 2019. godini, prethodno pristigli na javni poziv, koje će na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela razmatrati i vijećnici.

 

Ovogodišnja nagrada za Životno djelo, na prijedlog gradonačelnika i Gradskog vijeća, bit će dodijeljena Zlatku Lasanu, istaknutom i cijenjenom te dugogodišnjem sportskom djelatniku. Više od 50 godina radi u sportu kao aktivni sudionik, animator, organizator te je tijekom tog razdoblja iskazao izuzetan smisao za društveni angažman, posebice u provođenju i unapređenju sportskih programa u Dugom Selu, Zagrebačkoj županiji i Republici Hrvatskoj. Zahvaljujući tome ostvareni su značajni pomaci u razvoju natjecateljskog i vrhunskog sporta u Dugom Selu i Zagrebačkoj županiji, školskog sporta i sportsko-rekreativnih aktivnosti građana.

Predloženi kandidati za Godišnje nagrade, iz područja gospodarstva i na prijedlog Građanske inicijative „Drugo Selo“ je tvrtka „Anka Chocolate“ j.d.o.o. vlasnice Antonije Rogić iz Dugog Sela. Ova tvrtka specijalizirana za proizvodnju čokoladnih pralina i čokoladnih proizvoda od nastanka 2016. godine bilježi stabilan rast i česte inovacije u proizvodima kojima se želi očuvati hrvatski nacionalni identitet („Krocka). Svojim proizvodima pronalaze put do europskog i svjetskog tržišta, a isto tako njihovi proizvodi dio su prezentacije Grada Dugog Sela u službenim posjetama. Na prijedlog Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela nagrada iz područja gospodarstva godišnja nagrada uručit će se i tvrtki „Marjan voće“ d.o.o. koja se bavi nabavom, doradom i distribucijom suhog voća, orašastih plodova, sjemenki i mahunarki. Tvrtka uspješno posluje od 1992. godine, zapošljava 60-tak djelatnika te surađuje s više od 80 veleprodajnih partnera i više od 2.300 maloprodajnih jedinica na području Hrvatske i Slovenije. Izvoz proizvoda ostvaruje u sve zemlje regije i središnje Europe.

Na području kulture Godišnju nagradu primit će Mario Kociper – fotograf čija djela su više puta nagrađivana na različitim natječajima, sudionik je brojnih grupnih fotografskih izložbi, ali i samostalnih izložbi. U proteklom razdoblju vodio je radionicu fotografiranja u sklopu radionica Gradskog društva Crvenog križa, vodi Facebook stranicu „Crno-bijelo Dugo Selo“ te je vanjski suradnik Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Kocipera predlaže Građanska inicijativa Drugo Selo. Godišnja nagrada Grada uručit će se i Marini Perković, dipl. učiteljici razredne nastave koju predlaže Osnovna škola Josipa Zorića koja se osim izvrsnim rezultatima na odgojno-obrazovnom području, radnim uspjesima, unapređenjima ističe i javnim djelovanjem u brojnim društvenim aktivnostima, manifestacijama – kako kao školski djelatnik, tako i kao članica Zbora Koledarice KUD-a Preporod i jedna od osnivačica i članica Pjevačkog zbora dugoselskih učiteljica.

Iako su djelatnici Osnovne škola Dugo Selo za Godišnju nagradu Grada ove godine predložili i Maru Mamuzu, ravnateljicu iste Škole, na njen osobni zahtjev uz objašnjenje kako je istu nagradu primila 2017. godine, prijedlog je povučen. Prijedlozi Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela za Godišnje nagrade za DVD Ostrna povodom 90. jubileja rada te za DVD Leprovicu za 40. godišnjicu rad i postojanja, zbog uobičajene prakse u prethodnim godinama, preusmjeravaju se za Zahvalnice Grada. Osim ovih društava za Zahvalnicu KUD „Preporod“ predložio je svoje dugogodišnje članove Tamburaškog orkestra Krešimira Šantića i Antonia Mateka koji su ujedno za svoj rad primili i priznanje Hrvatskog sabora kulture za neprekidno članstvo i očuvanje amaterizma u KUD-u Preporod više od 30 godina. Zajednica športskih udruga grada Dugog Sela predlaže za Zahvalnicu Grada Kyokushin karate klub Dugo Selo koji ove godine puni 40. godišnjicu uspješnog rada i iza kojeg stoje vrhunski rezultati na domaćim, ali i svjetskim natjecanjima. Isto tako ZŠUGDS predlaže za Zahvalnicu Nogometni klub Ostrna koji ove godine obilježava 20. godišnjicu postojanja i sportskog djelovanja, i čije članstvo trenutačno broji 65 igrača u tri kategorije.

Kako je istaknuo pročelnik za poslove Gradonačelnika i Gradskog vijeća Mladen Šestan, na temelju obrazloženih prijedloga Odbora, odluku o javnim priznanjima donijet će Gradsko vijeće na predstojećoj sjednici GV-a, a nagrade će se tradicionalno uručiti na svečanoj sjednici prigodom Dana Grada.

 

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG

 Skip to content