Odbor za komunalnu djelatnost razmatrao prve rebalanse programa gradnje i programa održavanja komunalne infrastrukture

odbor kom.djelatnostPod predsjedavanjem Mate Rajkovače Odbor za komunalnu djelatnost na svojoj sjednici uoči 19. sjednice Gradskog vijeća Grada Dugog Sela razmatrao je prijedloge prvih rebalansa programa gradnje i programa održavanja komunalne infrastrukture za ovu godinu. Sjednici su nazočili gradonačelnik Stipo Velić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željko Ivaniček i pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo Marijo Vinko. Kako je uvodno pojasnio pročelnik prijedlogom 1. izmjena i dopuna programa gradnje komunalne infrastrukture planirano je povećanje sredstava i to u iznosu od 152.500 kuna, tako da ukupno iznose 11.087.500 kuna. Između ostaloga, programom je planirana izgradnja nogostupa u Ulici B. Huzanića, prva etapa u iznosu od 400.000 kuna. Planirana je i izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju ulica u naselju Velika i Mala Ostran u iznosu od 200.000 kuna, dok je za izgradnju nerazvrstane ceste Ulice T. Kapitana planirano uložiti 200.000 kuna, isto tolika suma planirana je za Sajmišnu ulicu od Oborovske do malog pružnog prijelaza. Frezanim asfaltom biti će postavljene Dunavska, dio Odranske ulice i dio Murske, dok su za izgradnju potpornog zida u Domobranskoj i Bunarskoj ulici planirana veća sredstva. Programom se planira i izrade projekata, kao i sanacija klizišta u Ulici Rudiščaki i Ulici Mladina. Za izgradnju javne rasvjete u Ulici grada Vukovara i dijelu Ulice hrvatskog preporoda utvrđuje se 46.000 kuna.

        S druge strane 1. izmjene i dopune ovogodišnjeg programa održavanja komunalne infrastrukture planiraju smanjenje prihoda za 372.000 kuna, tako da će program raspolagati s ukupno 4.953.000 kuna. Prema pojašnjenju pročelnika Vinka, smanjenje nije bazirano na odustajanju od pojedinih predviđenih poslova i radova, niti su planirani neki novi, već su sklopljeni ugovori na iznos manji od planirane sume.

        Svi predloženi rebalansi programa usvojeni su bez rasprave i većinom glasova te kao takvi proslijeđeni na glasovanje Gradskome vijeću Grada Dugog Sela.

Odbor za komunalnu djelatnostSkip to content