Održan 1. Dan otvorenih vrata Glazbene škole Dugo Selo

Glazbena škola Dugo Selo održala je 14. travnja, po prvi puta, Dan otvorenih vrata. Brojnim zainteresiranim posjetiteljima programe su predstavili profesori i učenici. Budući đaci u pratnji roditelja, imali su priliku pokušati svirati sve instrumente i saznati sve o njima.
„Školu trenutno pohađa nešto više od 200 učenika, od čega 35 srednju školu. Ove godine planiramo upisati između 60 i 70 novih učenika. Instrumenti su klavir, tambura, flauta, kontrabas, violina i gitara. Dobra vijest je da će se sljedeće godine, za što ćemo dobiti odobrenje Ministarstva obrazovanja, moći upisati još i saksofon, truba, orgulje, klarinet. Širimo djelatnost i polako nam je kvota upisanih sve veća“, rekao je ravnatelj GŠ-a prof.dr. Dario Cebić.
Osim djece iz Dugog Sela, općina Brckovljani i Rugvica, školu pohađaju i oni iz Zagreba, Ivanić Grada, Vrbovca, Zeline. Brojni uspjesi koje učenici postižu na domaćim i inozemnim natjecanjima, a za što je zaslužan kvalitetan profesorski kadar, pronijeli su dobar glas o ovoj dugoselskoj obrazovnoj ustanovi, pa je upita sve više. Prvo što sljedeće organizira škola je 7. međunarodni festival klasične glazbe, od 27. do 29. travnja u Dugom Selu ljubitelji dobre glazbe uživat će u izvedbama vrhunskih glazbenika iz Graza i Beča.
Od međunarodnih natjecanja, Glazbena škola u svibnju putuje na natjecanje u Italiju, krajem lipnja u Grčku. Kako se čulo i vidjelo na prvom Danu otvorenih vrata, talentirane djece ima puno. Neka su već tada čvrsto odlučila kako će baš ovdje početi svoj glazbeni put.Skip to content