Održan ANĐELEK fest – 7. dugoselski božićni sajam : Svečana predblagdanska atmosfera uz nastup više stotina djece i mladih

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo selo i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Dugo Selo protekla subota, 8. Prosinca, odisala je anđeoskom predblagdanskom atmosferom kada je u Dugom Selu održan Anđelek fest, božićni sajam bogatog scenskog, zabavnog i humanitarnog programa. Po prvi puta nastupi više stotina sudionika programa održani su u dvorani Preporod, dok je 20-tak izlagača svoje proizvode izložilo u vanjskom prostoru. I unatoč kiši s kojom je započeo dan, „krila“ organizatora nisu se smočila, već su sigurno poletjela prema 7. po redu festivalu dobre i pozitivne anđeoske energije.

Na samom početku održana je dječja predstava „Kako je dječak Srećko spasio Božić“, nakon koje je scena bila rezervirana za nastupe vrtićanca, osnovnoškolaca i mladih. A prije samog početka programa sve njih, kao i njihove roditelje u prepunoj dvorani, pozdravio je gradonačelnik Nenad Panian, u društvu njegove zamjenice Jasminke Kokot Bambić i gradskih vijećnika. Prepoznavši kontinuitet i kvalitetu manifestacije gradonačelnik se osvrnuo na brojnost sudionika sajma i programa, kao i na bogatstvo kulturnih sadržaja kojima je tog dana obilovalo Dugo Selo – uz Anđelek fest i gostiju iz Kulturnog centra Nova Bila iz Bosne i Hercegovine do Večeri Srijemaca i Etno izložbe o Šaškovcu.

A potom su na scenu stupili svi oni zbog koji ovaj Festival živi – naši najmlađi! Svojim točkama predstavile su se članice Gimnastičkog kluba Nika, Studija Fitnić, djece Dječjeg vrtića Dugo Selo, Dječjeg vrtića Vrapčić, Dječjeg vrtića DIDI – do učenika osnovnih škola „Stjepan Radić“ iz Božjakovine, „Josipa Zorića“ i „Ivana Benkovića“ iz Dugog Sela. Plesne nastupe imali su članovi KUD-a Preporod, Plesnog centra Dugo Selo, Dugoselske mažoretkinje i Ritmička grupa POU Dugo Selo, a kraćim programom predstavio se i Zbor „Eleos“.

U poslijepodnevnim satima, prije početka crtića, klince i klinceze na našem Anđelek festu razveselila je crvena motorizirana kolona – Motomrazovi, članova Moto kluba Dugo Selo, koji naš Festival prate od samog početka, darujući svu djecu slatkim poklonima, a svi zainteresirani mogli su se s njima i fotografirati. A potom je uslijedio hit animirani film Grinch, nakon kojeg su na scenu stupili gosti  iz susjedne BiH iz Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila održavši koncert limene glazbe i njihovih članova, oduševivši prisutne.

Tijekom subotnjeg, anđeoskog dana održano je tradicionalno kićenje borova u kojem su sudjelovali naši vrtićanci iz DV Didi, DV Vrapčić, naši osnovnoškolci Zorići i Benkovići i Preporodaši, a u prostoru  POU Dugo Selo organizirane su i dvije radionice – kreativna radionica izrade prigodnih božićnih čestitki i anđela te zanimljiva tehničko-kreativna radionica – 3D modeliranja i ispisa na 3D printeru. Organizatori  su ove godine ponudili za mame zabavne radionicu make up-a koju je održala vizažistica Kristina Geri Kukas uz prezentacije AVON šminke pod nazivom „Maminjak“, a za male vrtićance i naj-najmanje naše anđele – „Baby’s first cut“ besplatno prvo šišanje u Frizerskom salon vlasnice Olivere Dukić. Humanitarni anđeoski otvoreni ormar „Do dara iz ormara“ u sklopu Anđelek festa bilo je mjesto u kojem su bile izložene besplatne stvari, odjeća, obuća, koju su svi zainteresirani mogli si uzeti, ali isto tako i nadomjestiti s robom koju žele pokloniti. Ove godine Anđelek su pratili i Knjižara Denova s akcijskim cijenama na dječji asortiman, ugostiteljski objekti Don i Gold koji su tog dana također imali ponudu toplih pića po popularnoj cijeni uz ponudu hrane. Sve u svemu pozitivne energije nije nedostajalo niti ovaj puta, stoga ni ne sumnjamo u nastavak ove Anđelek priče i sljedeće godine. Vidimo se!Skip to content