U sljedeće tri godine izgradit će se 85 kilometara kanalizacijske mreže na području Rugvice i Dugog Sela

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i izvođač radova Hrvoje Merki ispred tvrtke Eurco potpisali su ugovor o EU projektu „Rugvica-Dugo Selo – sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“. Prošle godine krajem listopada potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda te Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije.

Ukupna vrijednost projekta je 173 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose nešto više od 121,5 milijuna kuna, a projektom će se izgraditi 85 kilometara kanalizacijske mreže na području Rugvice i Dugog Sela.

-To je zapravo dovršetak sustava odvodnje za ovu aglemeraciju, jer 2011. su započeli radovi na novom uređaju, koji će ovim projektom dograđuju u treći stupanj pročišćavanja, a tada je sagrađen i osnovni kostur cijelog sustava za Aglomeraciju Rugvica-Dugo Selo. Ovim projektom to se dovršava, a rješava se pitanje sekundarne mreže i pitanje gotovo 2 600 priključaka na ovom novosagrađenom sustavu- ispričao je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten.

Realizacija projekta predviđena je u sljedeće tri godine, čime se uvelike poboljšava kvaliteta života na ovom području.

-Dugogodišnji interes građana danas je napokon ostvaren, jer na ovo područje dolazi kanalizacija. Bit će to jedan novi benefit za građane, čime će naša infrastruktura biti obogaćena- s ponosom je istaknuo gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Istog je razmišljanja i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, koji je kazao kako ovo podiže kvalitetu života na području cijele općine.

-Ovime se 1 500 kućanstava priključuje na kanalizacijsku mrežu čime se podiže naš komunalni standard. To je jedna od najbitnijih infrastrukturnih investicija u našoj općini- kazao je načelnik Mato Čičak.

Sami radovi trebali bi započeti na proljeće, kada će spomenuto područje biti jedno veliko gradilište.Skip to content