Održan tradicionalni 9. sajam cvijeća „Dugoselski cvijet“

Kišovito i prohladno vrijeme proteklog vikenda, 4. i 5. svibnja, nije omelo da se po 9. puta u Dugom Selu održi Sajam cvijeća „Dugoselski cvijet“, u organizaciji Grada Dugog Sela, Turističke zajednice Dugo Selo i Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Izložbeno prodajni Sajam održan je na dvije lokacije – u Perivoju grofa Drašković gdje je održana izložba prigodno zasađenih gredica, te u Kolodvorskoj ulici gdje je održana prodaja ukrasnih sadnica, ljetnica i trajnica uz ponudu nakita, rukotvorina te ostalih proizvoda OPG-a. Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian. „Ove godine Park grofa Drašković je prekrasan, a Kolodvorska je prepuna izlagača i cvijeća. Zahvaljujući konstantom radu djelatnika DKPC-a, a ove godine u uređenju Parka sudjelovali su i Hrvatski vitezovi, na čemu im ovim putem zahvaljujem, Grad je ove godine prekrasno uređen. Pozvao bi ovim putem građane da urede svoje okućnice, dvorišta, vrtove terase i balkone te da se uključe Natječaj za ljepšu okućnicu Turističke zajednice Dugo Selo“, poručio je tom prilikom gradonačelnik.

Uz samo otvorenje, svojim nastupom sve su razveselili mali vrtlari – djeca Dječjeg vrtića Dugo Selo, grupe Srčeka, a prigodni program održali su i članovi Zbora Udruge umirovljenika Dugo Selo. U sklopu Sajma u Maloj galeriji otvorena je izložba radova polaznika tečajeva iz projekta „Radost življenja“, a same radove od keramike, slike te ručne radove, prigodne, cvjetne tematike, predstavio je voditelj projekta Mario Mlinarek u nazočnosti voditeljice tečaja Helene Ohnjec, dok je izložbu otvorio gradonačelnik Nenad Panian. „Polaznici, građani Dugog Sela stariji od 54 godine, izradili su u tijeku projektnih elemenata slikarstva, keramike i ciklus ruha, niz radova na temu cvijeća što je ovom prilikom svima i predstavljeno. Oni su napravili prava umjetnička djela, iako većina njih su amateri. Projekt je „Radost življenja“ traje od srpnja 2018. Godine i potrajat će do veljače 2020. Godine i okuplja 105 polaznika u devet projektnih elemenata. Po završetku projekta planiramo nove projekte za istu populaciju, ali i za mlade“, najavio je Mlinarek. Tijekom subote održane su i zanimljive radionice – izrade ukrasnih 3D kutija „Mali sovari“ voditeljice Ivane Blažinović-Matacun i radionica bojanja „Dugoselski bojači“ voditeljice Dragice Banić. Jadranka Robić, voditeljica Sajma izrazila je zadovoljstvo odazivom izlagača, kao i brojnošću posjetitelja, koji su svi zajedno omogućili da se uspješno održi još jedan dugoselski sajam cvijeća. Također istaknula je kako su novovozasađene gredice sa trajnicama u perivoju Drašković malo drugačijeg izgleda za čije uređenje i sadnju su bili angažirani članovi braniteljske udruge Hrvatski vitezovi, djelatnici DKPC-a i Ivana Radaković, a u sljedećem periodu bit će dodatno ukrašene ljetnicama. Uz brojne građane koji su se tijekom vikenda prošetali Perivojem i Kolodvorskom, uživajući u rapsodiji boja cvijeća tih sivih dana, Sajam su također posjetili obišli saborski zastupnik Ranko Ostojić i zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi.

 

Foto galerija dostupna na Facebook stranici Dugoselske kronike https://www.facebook.com/dugoselskakronika/Skip to content