Search
Close this search box.

Održan zbor Gradske udruge umirovljenika: Sljedeće godine obilježavanje 20 godina rada

Gradska udruga umirovljenika Dugo Selo održala je sinoć u Restoranu Dioniz zbor na kojem se okupilo više stotina članova kako bi se upoznalo s izvješćima o radu i poslovanju za proteklu, kao i s planovima za ovu godinu. Njihovom zboru pridružili su se i gosti, tako da su, između ostalih nazočili, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željko Ivaniček i njegov zamjenik Božidar Cik, zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević, pročelnik Upravnog odjela za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnika Mladen Šestan, kao i gradski vijećnici. Nazočili su i predstavnici udruga umirovljenika Rugvica, Sveta Nedjelja, Općine Dubrava, Križa te potpredsjednica Zajednica udruga Zagrebačke županije Ankica Pavičić, ujedno i predsjednica Udruge umirovljenika Vrbovec, te predsjednik dugoselske podružnice Hrvatske stranke umirovljenika Josip Sesan. Skupu je nazočio i zamjenik predsjednika Matice umirovljenika Tomo Benko iznijevši sve pozitivne komentare uz rad dugoselske udruge pohvalivši pritom i svesrdnu podršku Grada Dugog Sela, koje u nekim drugim sredinama nedostaje, odnosno vrlo je minimalna, kazao je Benko. Podsjetio je predstavnike na skoro donošenje novog, kako je rekao, restriktivnog – Zakona o udrugama, po kojem će trebati uskladiti Statute udrugama, a koji donosi novine vezane uz raspolaganje financijskim sredstvima.

Prema izvješću dugoselske Udruge umirovljenika protekle godine evidentirano je ukupno 254.184 kune prihoda, od čega dotacija Grada Dugog Sela iznosi 93.000, Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije 28.000 kuna, prenesena sredstva iz 2012. godine iznose 97.447 kuna, dok je ostatak prikupljen od članarina, kojih je 880. Prema planovima za 2014. godinu ukupni prihodi iznosili bi 220.000 kuna, kazao je predsjednik Udruge Stjepan Novosel. Dodao je kako ove godine planiraju ostvariti suradnju s domovima na području grada s ciljem da se njihovi korisnici zajedno s članovima Udruge umirovljenika druže na zajedničkom ručku uz ples i glazbu. A takav vid zabave je najdraži umirovljenicima, sudeći po brojnom odazivu članova Udruge umirovljenika na njihove već tradicionalne plesnjake. Kroz program „Uspješno i zadovoljno starenje“ svojim članovima pružaju i druge načine aktivnog provođenja umirovljeničkih dana, uključivanjem u njihove klubove (kuglaši, belaši, strijelci, dijabetičari, šahisti, klub žena). Zajedno se natječu na županijskim sportskim natjecanjima, posjećuju kulturna događanja. Predsjednik Novosel ističe posjete kazališnim predstavama u Zagrebu i Dugom Selu koje postaju sve popularnije među članovima. Naravno, najveći interes vlada za izlete koji će biti i ove godine. Novosel ističe i humanitarno-socijalnu komponentu rada – nabava ogrjeva po povoljnim cijenama, briga za bolesne i nemoćne članove te organizacija mise zadušnice za Sisvete. Na kraju nadvodi plan za izgradnju Doma umirovljenika za koji je „već izrađen elaborat“ s organiziranim „dnevnim boravkom za umirovljenika“ čiji koncept već postoji u drugim gradovima. Iako je udruga djeluje od 1946. godine pod različitim imenima, sljedeće godine proslavit će 20 godina rada i postojanja kao Gradska udruga umirovljenika, što će, najavio je predsjednik Novosel koji udrugu vodi također 20 godina, biti dostojno i obilježeno.

Uz održavanje Zbora u prostoru restorana „Dioniz“ bili su izloženi likovni radovi članice Udruge umirovljenika Vere Tomić, ujedno i članice LUDS-a, a nakon službenog dijela skupštine uslijedio je nastup KUD-a Preporod u pratnji tamburaškog orkestra KUD-a, te večera i plesnjak do kasnih noćnih, za neke, i jutarnjih sati.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content