Održana 22.degustacija vina vinogradarsko-vinarske udruge „Terra Sancti Martini“ Dugo Selo

Nakon što su dugoselski vinari ponudili na kušanje svoja vina sugrađanima uoči Vincekova ove godine, jučer je u Kleti obitelji Bunčić vina degustirao i poznati i priznati enolog Zdenko Ivanković. Vinari i članovi udruge „Terra Sancti Martini“ prezentirali su 104 uzorka vina berbe 2015. godine koji su oduševili iskusnog enologa Ivankovića koji je bio ugodno iznenađen kvalitetom ponuđenog.

Bila je to edukativna degustacija koja je imala za cilj pomoći vinarima i uputiti ih u radnje koje je potrebno učiniti prije i tokom drugog pretoka mladih vina. Priprema je to za stručna ocjenjivanja vina članova vinogradarsko-vinarske udruge „Terra Sancti Martini“ Dugo Selo koja slijede tijekom narednih mjeseci. Dugoselski vinari već tradicionalno sudjeluju na izložbama vina u Zagrebačkoj županiji. Na danas značajnoj izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini Dugoselci su uspješno sudjelovali i 1860. godine, kada je prvi puta održana, kao i na obnovljenim zelinskim izložbama od šezdesetih godina prošlog stoljeća pa do današnjih dana. Kvaliteta sinoć prezentiranih uzoraka garancija je da i ove godine imamo „konja za utrku“ kako je to znao reći dr. Gerhard Schubert.

Najveći broj uzoraka 32, su zauzele mješavine sorata, slijedi graševina sa 20 uzoraka, 10 rajnskih rizlinga, po 5 zelenih silvanaca, pinota bijelih i traminaca, 4 pinota siva, po 3 kraljevine, mannzoni, sauvignon, 2 chardonay, prezentiran je po jedan uzorak plemenke i muškata žutog. Crne sorte su predstavljene također i to pinot crni, frankovka,merlot, cabernet sauvignon, zvaigelt i mješavina.Skip to content