Održana 29. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela

Aktualni sat – pitanja, informacije, odgovori, prijedlozi…

Sjednica je održana u prostoru koncertne dvoran Glazbene škole Dugo Selo uz sve propisane epidemiološke mjere. Aktualni sat za pitanja i primjedbe započeo je očitovanjem nezadovoljstva vijećnika Ivana Gerecija o odgovorima na postavljena pitanja s prethodne sjednice te uslijed nedobivenih dokumenata koji su traženi. Vijećnik Gereci osvrnuo se na već dugo aktualnu temu umjetne trave na nogometnom igralištu pitajući o realizaciji te nabave.

– Postupak je usporen uslijed žalbe na natječaj, kazao je nadležni pročelnik D. Dragičević. Prema odgovoru pročelnika za gospodarstvo državna komisija donijela je odgovarajuće odluke, dostavljeni su potrebni certifikat, u tijeku je vrijeme predviđeno za žalbe. Ne bude li žalbi počinje rok za postupak te realizacija, tako bi umjetna trava uskoro mogla zazelenjeti na igralištu.

Vijećnika Zorana Pandžića zanimao je broj novozaposlenih u dugoselskoj gradskoj upravi u vremenu aktualnog mandata ovog Vijeća, kao i broj novozaposlenih u gradskim ustanovama i tvrtkama u vlasništvu Grada Dugog Sela. Gradonačelnik N. Panian najavio je ove informacije u pisanom obliku.

Komunalne aktivnosti i investicije bile su razlog za više postavljenih pitanja ali i zamjerki. Primjerice vijećnik Željko Remenar kritički je postavio pitanje nedovršenih radova na nadvožnjacima iznad pruge. Istovremeno izvođači grade lukobrane, kao što je slučaj u Andrilovcu, uslijed čega je prijelaz preko pruge krajnje opasan zbog nepreglednosti.

– Taj „paket problema“ vezano uz željezničku infrastrukturu predugo traje, posebice uslijed sporosti i stagnacije radova, kako je u odgovoru kazao zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac. On je iznio niz nastojanja, aktivnosti i kontakata s nadležnima: Hrvatskim željeznicama, posebice s Ministarstvom prometa te osobno s ministrom O. Butkovićem.

U Gradu su svjesni važnosti završetka spomenutih radova te poduzimaju sve mjere u tom pravcu, naglasio je Tominac.

I vijećnica Renata Jelečki osvrnula se na ovu temu stanke u radovima upitavši o gradnji pristupnih cesta. Gradonačelnik N. Panian spomenuo je mogućnost kako bi te ceste mogle biti završene prije glavnih objekata poput nadvožnjaka jer radovi predugo stoje.

Osim ove teme vijećnica R. Jelečki prenijela je primjedbe građana na slabu komunikacija s komunalnim službama. Mnogi upiti poslani elektronskom poštom ostali su neodgovoreni, a komunalni redari često se ne odazivaju na pozive građana, navela je Jelečki. Nadležni pročelnik M. Vinko izvijestio je o odgovorima službi na upite kada je to moguće tako i na odazive komunalnih redara. Ali je naveo česte pozive s nedostatnim podacima potrebnim za daljnje postupanje službi. Tijekom aktualnosti sa sjednice R. Jelečki ponovo se javila prenoseći slične primjedbe građana koji su sjednicu pratili putem Zabavnog radija – Radio Martina. Pročelnik Vinko sve prijave smatra korisnima no dolaze im i neke nerazumljive. Ali komunikacija je korisna, sve će se evidentirati a komunalni redari javljat će se na pozive – potvrdio je nadležni pročelnik.

Najnovije vijesti vezane za sumnje u nezakonite radnje visokih dužnosnika i njihovo privođenje, također su bile povod za upite ali i za prijedloge. Vijećnik Siniša Kljajić želio je o tome raspravljati u točci dnevnoga reda, no kako je kazao parlamentarna većina nije se složila.

Hoće li aktualna tema o stanju u Vodoopskrbi i odvodnji, čijom Skupštinom predsjeda dugoselski gradonačelnik N. Panian, a u rad je uključen i M. Šestan, kako je rečeno, biti tema sljedeće sjednice, valja pričekati.

Osim nadvožnjaka i HŽ infrastrukture, goruća tema je odlaganje komunalnog otpada, nedostatni kapaciteti, dozvole. To je pitanje postavio vijećnik M. Remenar iz Andrilovca. Tadija Penić iz nadležnoga Duggoselskoga komunalnog centra potvrdio je preostale kapacitete za odlaganje od 1.500 prostornih metara, nakon čega će se otpad iz Sv. I. Zeline i Dugoga Sela odvoziti na odlagalište u Mraclinu.

Dodatno osvjetljeni pješački prijelazi na glavnoj prometnici bili su povod vijećniku S. Šfefinovcu za upit o osvjetljavanju ostalih prijelaza, što u odgovoru nije određeno, no to ne znači da neće zasvijetliti ubuduće prema mogućnostima.

Vijećnik Božidar Cik prigovorio je zbog nekvalitetnog asfaltiranja ulica u Ostrni nakon radova na izgradnji kanalizacijske mreže te zastoja u izgradnji te mreže. Upitao je o asfaltiranju prostora kod vatrogasnoga doma, izgradnji vatrogasne garaže, rekonstrukciji zgrade stare škole … Bilo je to puno pitanja za gradonačelnika Paniana. Tanki asfaltni zastor mogao bi se podebljati, novi postaviti tamo gdje ne dostaje, a o građevinama, primjerice vatrogasnoj garaži provode se javni natječaji. O zgradi škole treba procijeniti je li opravdano ulaganje u stari objekt ili nova investicija, rečeno je, između ostaloga u odgovorima.

Vijećnica Ivana Krišto zabrinuta je o korištenju školskih sportskih dvorana u uvjetima epidemije. Zamjenik gradonačelnika, koji je na čelu stožera, uvjerio je prisutne o strogoj primjeni propisanih mjera i brizi za sigurnost korisnika, sukladno uputama Zavoda za javno zdravstvo i županijskog stožera.

Vijećnica Vedrana Dragićević Borovec zanimala se za gradnju sportske dvorane u Dječjem vrtiću Dugo Selo, Prijedlog sredstava za početni projekt mogao bi se naći u proračunu sljedeće godine, rečeno je u odgovoru. A sportske udruge i klubovi suočili su se s financijskim poteškoćama, nedostaje novca od članarina te je potrebna preraspodjela sredstava unutar Zajednice. U tijeku su stalni kontakti gradskih službi sa Zajednicom i klubovima kako bi se održala sportska aktivnost mladih, treninzi i natjecanja.

 

Nakon aktualnog sata uslijedio je nastavak sjednice s 15 točaka dnevnog reda koja je naspolijetku zaključena u 19,00 sati. Izvješće po pojedinim točkama donosimo u sutrašnjim vijestima.

 

vijeće_1.JPG vijeće_2.JPG vijeće_3.JPG vijeće_4.JPG vijeće_5.JPG

 Skip to content